messer/utstillinger

Retromessa 2020 (digital event) – Et blikk fra sofakroken

Det blei naturlig nok ingen retromesse i Sandefjord i år på grunn av covid-19. Men gjengen bak Retromessa jobbet hardt opp mot siste helg i august, hvor de hadde en digital event lørdag 29. og søndag 30. august.

Det blei strømmet direkte to dager i strekk fra klokka 10 om morgenen til ca. 21 på kveldstid. Jeg synes programmet var variert og veldig flott. Det startet med Christopher Robin fra FlippKlipp, intervjuer med Trip Hawkins og Nerdelandslaget, folka fra The Retro Hour podcast, Brenda og John Romero, og mini konsert med med David Wise blant annet. Innimellom alt dette var det ulike konkurranser mellom de som arrangerte.

Det var messegenaralen Jan og hans gode hjelpere Jørgen og Ivar som ledet det hele med god hjelp fra jente fra Spelledåsene; Kitt, Celine og Lise.

Sendingene var veldig godt produsert og det hele gikk veldig så knirkefritt fram til søndag formiddag, da det var store problemer med internett i Europa og USA. Og det var jo ikke noe de kunne for. Heldigvis var de tilbake rundt klokka fire på ettermiddagen.

Jeg så vel litt mer enn jeg hadde tenkt. Var flere av intervjuene jeg måtte ha med meg, men var også fint å bare ha på i bakgrunnen når man holdt på med litt andre ting. Sånn sett var det nesten som å være på messa, er jo ikke alle panele som jeg er på der heller. Det eneste som manglet, var jo det å kunne teste ut konsoller, datamaskiner og spill. Men det satser jeg på at vi har mulighet til neste år om koronanen har roet seg.

Parallellt med disse sendingene, var det speedrun av en god rekke spill. Under sendingene var det også mulig å donere penger slik de blant annet har de leie av lager. Så det blei litt penger fra meg også. Jeg hadde jo uansett tenkt til å kjøpe billett til årets messe. De fikk inn over 80.000 kroner.

De har lagt ut noen få videoer fra helga og flere kommer nok etter at de har tatt seg en velfortjent pause.

Jeg synes hele Retromesse-gjengen fortjener en stor applaus, for dette var virkelig bra!

Legg igjen kommentar