artikkelmesser/utstillinger

Retrospillmessen 2018

Jeg var på Retrospillmessen første gang i 2014. Det er en messe som har vokst seg stor over årene og funnet en form som jeg liker godt. De siste åra har de hatt en del inviterte gjeste som gjør at man gjerne må komme tilbake neste år også, selv om man kanskje var der i fjor (noe jeg dessverre ikke hadde anledning til). Årets messe gikk av stabelen lørdag 12. og søndag 13. mai, men jeg var der bare på lørdagen.

I år prøvde jeg å få spillt litt på maskiner som jeg ikke har prøvd før. Det er gjerne en liten overvekt av Nintendo på messer, men synes Retrospillmessen har vært flinke til å variere her og få fram konsoller og maskiner som kanskje ikke er så kjent for de fleste. Det er jo det som er virkelig gøy! Jeg kom over i alle fall et par datamaskiner jeg ikke hadde sett før, blant annet Enterprise 128 og Amstrad CPC 664. De sto på et langbord sammen med kjente maskiner som C64 og Amiga 500, og en del mindre kjente maksiner. Midt på gulvet var det plassert øyer med konsoller fra forskjellige produsenter. SveinWorld hadde også en egen avdeling med noen arkademaskiner og mange Neo-Geo konsoller.

Det absolutte høydepunktet for min del i år, var å få prøve den så mye omtalte protypen til Nintendo Playstation. Dette skal være den eneste man vet som eksisterer. Den dukket opp i 2015 og Terry Diebold reiser nå rundt på messer og viser fram konsollen til stor glede for spillnerder. Denne konsollen er viktig del av spillhistorien. Det er utrolig gøy å ha prøvd denne.

Et annet høydepunkt var å hilse på hilse på Ron Gilbert som har lagd spillene Maniac Mansion, Monkey Island og nå sist Thimbleweed Park. Fikk også mitt eksemplar av Maniac Mansion til NES signert.

Jeg hadde sett meg ut et par panel jeg vel overvære. Det ene var med Ron Gilbert. Han hadde Q&A (spørsmål og svar) og det var veldig interessant å høre på. Det samme var det med Al Lowe som har lagd Larry-spillene. Han hadde et rent foredrag om sin karriere innenfor spillbransjen. Gøy å få med seg. Både Gilbert og Lowe hadde god kontakt med oss i salen, de har vel holdt på med dette en stund, og latteren satt løst blant oss tilhørere.

Som nevnt var det mange gode og flotte gjester på messa i år. Dessverre tok flere av dem betalt for å ta bilde med dem og for å få autograf, blant annet mannen med Mario-stemmen, Charles Matinet. Men så sånn er det vel bare, og disse blei nedpriotert for min del. Men la på ingen måte en demper på den flotte messa. Heldigvis fantes det mange hederlige unntak.

Det var også er også fint å få med seg utstillingen som står i monter. Her er det masse spennende. I år viste blant annet fram allle NES-spillene som er gitt ut i Skandinavia. Eller var det Zelda og Game&Watch. Mye Nintendo altså. Det er også gøy å gå på salgsbodene på jakt etter spill man ikke har. Her går det veldig mye i Nintendo og Playstation, og vi som er veldig glad i Sega må lete med lykter. Heldigvis er ikke prisene på Sega-spillene avskrekkene. Brikkelauget hadde også en egen stand med en flott Lego-by. Gøy! Det var også et helt eget bord med bare eskene til forskjellige konsoller og maskiner. Mye spennende her!

Jeg vil takke de som står bak Retrospillmessen. Dere gjør en kjempe flott jobb og at dere gjøre det slik at jeg har lyst til å komme tilbake på messa år etter år.

Utrolig gøy å ha spilt på Nintendo PlayStation prototypen.
Meg, en SNES Playstation kontroller og Terry Diebold.
En av de mange maskinene på messa.
Et klassisk C64-spill.
Ron Gilbert og meg. Høytepunkt nummer to på Retrospillemessa.
Jeg får NES utgaven av Maniac Mansion signert av Ron Gilbert.
Retrospillmessen 2018
Jeg hadde ikke sett en Amstrad CPC 664.
Memotech MTX512
Også Enterprise 128 var ny for meg. Innebygd joystick var nok kjekt, kanskje…
Det første Larry-spillet på en Amiga 500.
Monkey Island i Amiga versjon.
Maniac Mansion på Commodore 64.
Alltid greit med flere spill på en kassett.
.
Også denne maskinen var ukjent for meg.
Lego bygd slik at den inneholder to forskjellige motiver, avhengig av hvilken vinkel du ser i fra.
Flott Lego by på standen til Birkkelauget.
Al Lowe snakket blant annet  om Larry-spillene.
E.T. til Atari 2600.
Kun to NES-spill støttet R.O.B; Gyromite og Stack-Up.
Montre med masse spennende innhold.
Spill til Virtual Boy. Jeg kan anbefale Wario Land, det er ganske bra.
En monter med alle de 214 NES-spillene som er gitt ut i Skandinavia.
Et eget bord med esker til forskjellige konsoller og datamaskiner.
Nintendo Game&Watch
Minne eskpansjon til Commodore 64.
Gøy med Neo-Geo.
Rob Gilberts signatur på Maniac Mansion til NES.

Legg igjen kommentar