artikkel

Besøk hos DICE i Stockholm

Tilfeldigheter er en morsom greie. I påska var kjæresten og jeg sammen med bonusbarna i Stockholm og en av dagene besøkte vi Stockholms Spelmusuem. På kvelden la jeg ut noen bilder på Instagram fra det besøket. Ikke lenge etter fikk jeg en melding fra Martin Lindell som jobber på DICE, de som blant annet lager Battlefield. Han lurte på om jeg ville komme på besøk dagen etter om det passet. Det gjorde det, da vi ikke hadde noen store planer for den siste dagen i Stockholm.

Martin Lindell og jeg har fulgt hverandre på Instagram og Twitter i en del år nå, og har vel også hilst på hverandre på Retrospelsmässan i Göteborg.

Vi fikk en liten omvisning DICE og litt historikk rundt det hele. Naturlig nok fikk vi ikke se det aller helligste, der de satt og kodet. Men det gjorde ingenting.

Mange kjenner nok DICE under et annet navn, nemlig Digital Illusions. De blei allerede store og godt kjent på begynnelsen av 90-tallet med spillenene Pinball Dreams og Pinball Fantasies til Amiga i 1992. De senere åra er de kjent for Mirror Edge, Star Wars Battlefront og Battlefield-serien.

Historikken til DICE vises klart i kontorlokalene med romnavn som Amiga, Atari ST og The Silents. Sistnevnte var navnet på demogruppa og forløperen til Digital Illusions.

På en vegg henger alle spillene DICE har gitt ut. På en annen hyller med en rekke spillpriser, deriblant flere norske Gullstikka-trofeer. En annen vegg er full av forsider til spillblader med omtale av DICE-spill.

Det var absolutt et hyggelig besøk!

Martin Lindell og meg foran veggen med alle spill utgivelse til DICE. I tillegg til å jobbe der, har han skrevet en rekke bøker om TV-spill i Sverige.
De to første spillene Digital Illusions, som de het da, gav ut. Pinball Dreams og Pinball Fantasies. Begge kom ut på Amiga i 1992.
DICE har gitt ut en del spill i årenes løp.
En spesial utgave av PS4.
På DICE hadde de flere pinball- og arcade-maskiner. Arkademaskine glemte jeg i min iver å ta bilder av.
En hel vegg med spillmagasiner hvor spill fra DICE var på forsiden.
Dette er teksten på en av nødutgange.

Legg igjen kommentar