anmeldelse-testFra arkivetmobil

Fra arkivet – Liten test av HTC Desire (2010)

Våren 2010 kjøpte jeg min aller første smarttelefon. Det var en HTC Desire med en skjerm på 3,7″ som hadde en oppløsning på 480 x 800. Flott formfaktor. Android versjonen var 2.1 og man gikk og ventet på Android 2.2 Froyo. Jeg var godt fornøyd med denne telefon.

Jeg skrev en anmeldelse for HTC Desire og den ble første gang publisert på frankeivind.net 27. juni 2010.

Fra arkivet - Test av HTC Desire (2010)

Min lille tommelfinger regel er at jeg bør ha en mobiltelefon i ca. to år, og det tror jeg at jeg klarer ganske greit. Investerer jo tross alt en del penger i telefonene.

Jeg har tidligere bare hatt Nokia og Sony Ericsson mobiler. Denne gangen dristet jeg meg til en HTC med toutchskjerm (første gang), nærmere bestemt HTC Desire.

Det var en gang man bare kunne ringe og sende SMS med mobiltelefoner. Var man heldig gikk det også an å spille Snake. I dag er det å ringe bare en av svært mange funksjoner en mobiltelefon kan utføre. Fra jeg kjøpte min første mobil for litt over 10 år siden til dagens smarttelefoner, har det skjedd utrolig mye.

Så hvorfor blei det en HTC Desire denne gangen? Det er vel en blanding av en god magefølelse av å lese spesifikasjoner, se videoer av telefonen og lese alle de gode anmeldelsene av HTC Desire.

Fra arkivet - Test av HTC Desire (2010)

HTC Desire er spekk full av finesser. Her er noen av dem:

  • GPS
  • FM-radio
  • Bluetooth 2.1 EDR
  • WiFi  802.11b/g
  • Digitaltkompass
  • 3,7″ AMOLED skjerm, 480 x 800
  • 5 megapixel kamera
  • HTC Sense (brukergrensesnitt)
  • Google Android 2.1
  • Optisk mus

Skjerm

Størrelsen på Desire er veldig greit. Den ligger greit i håndet og det er lett å navigere seg på skjermen. Skjermen er multitoutch, så når man ser på bilder eller kart kan man bruke to fingre til å zoome. Det kan man også på hovedskjermen og da får man opp alle de sju skjermbildene man har tilgjengelig. Disse kan også sees ved å dra enten fingeren til høyre eller venstre på skjermen.

Skjermen fungerer fint så lenge den ikke er i direkte sollys. Da kan det være litt vanskelig å se innholdet på skjermen (noen som gjelder svært mange mobiler). Du kan selv regulere lysstyrken på skjermen, eller sette dette til automatisk.

Bilde/video

HTC Desire tar OK bilder. Men jeg synes bildene kanskje virker litt overeksponerte. Heldigvis kan man endre litt på innstillingene til kameraet. Den filmer også greit. 640 x 480 i vanlig 4:3 format og 800×480 widescreen. Jeg har aldri sett på mobilkamera som en erstatter for kompaktkameraene. Derfor er jeg egentlig fornøyd med kvaliteten. Mobilen har jeg alltid med, og dermed muligheten til å ta rimelig greie bilder og video.

Det er ikke noe deksel som beskytter linsa. Noe jeg også var litt negativ til på min forrige telefon (Nokia N96). Men det var aldri noe problem, så jeg tviler det blir noe problem nå heller. Det er ikke noe frontkamera, så man har ikke mulighet til videotelefoni. Men det har jo ikke tatt av akkurat og blir vel neppe noe jeg vil savne.

Eksempler på bilder og video jeg har tatt med HTC Desire ser du under.

Meny

Du har sju skjermen som du kan konfigurere slik du vil. Legge til programmer og widgets. Veldig greit. Noen widgets tar hele skjermen, andre bare halve. Du kan derfor sette oppskjermen slik at det viktiskte for deg er på den første skjermen, mens du legger andre viktige ting på skjermene til høyre og venstre, og ‘mindre’ viktige ting påskjerm nr. 2 til høyre og venstre. Jeg liker at du har denne muligheten til å sette oppsettet slik man selv vil. Alle programmene er også tilgjengelige i programmenyen.

Sosialemedier

Smarttelefonene har gjort det mulig å på en grei måte holde seg oppdatert på de sosialemediene. Med FriendStream får du alltid oppdatering på hva som skjer på Facebook og Twitter. Vær oppmerksom på at denne er satt til å oppdatere svært ofte. Avhengig av abonnement du har, kan det kanskje være greit å slå av automatisk oppdatering og heller oppdatere manuelt når det er behov for det.

Nå bruker jeg ikke den innebygde FriendStream mye, men har lastet ned de offisielle Twitter og Facebook applikasjonene.

Marked

Her finner du svært mange nyttige og unyttige applikasjoner. Dessverre har ikke vi i Norge mulighet til å kjøpe programmer, men dette kommer forhåpentligvis. Likevel er det mye bra man kan laste ned (gratis). Yr.no er veldig kjekt å ha, og bor du i Oslo er Trafikanten nærmest uunværlig. File Manager er kjekt å ha, og det samme er Retro Camera. Dessuten har jeg lastet ned Opera Mini, men dette programmet støtter dessverre ikke multitouch. NetCounter registrerer hvor mye data du laster ned. NRK RADIO kan også være greit å ha.

Google Maps

Det er faktisk veldig greit å alltid ha kart tilgjengelig. Muligheten til å søke på adresser og se hvor langt unna mål man er. Det jeg ikke liker med Google Maps er at programmet alltid laster ned data for å vise kart der man befinner seg. Jeg hadde sett som en stor fordel å kunne ha lastet ned en kartpakke for Norge slik at man kunne bruke kart uten å måtte våre koblet til nett. Dette var en ting jeg likte med Nokia Maps.

Småting som kanskje iriterer

Jeg er av den typen som laster ned mange programmer for å teste ut. Og plutselig fikk jeg beskjed om at minnet var fullt. Tenkte at det var merkelig siden jeg hadde satt inn et 16GB minnekort. Men det hjelper lite når Android kun installerer programmer på internminnet i telefonen. Det er sjelden et program avsluttes, det blir liggende i bakgrunnen og tar opp RAM. For å frigjøre minne, må man ta i bruk en task manager. Men, disse små ‘feilene’ blir rettet opp i Android 2.2 Froyo. Da vil det være mulig å kjøre programmer fra minnekortet.

Du må belage deg på å lade telefonen hver natt. For etter en dags bruk er det ikke mye strøm igjen når kvelden kommer. For å forlenge batteritiden, kan du slå av både Bluetooth, GPS og WiFi og heller slå på disse funksjonene ved behov.

Oppsummering

Nå har jeg brukt HTC Desire i godt over en måned og er svært godt fornøyd med telefonen. Det er selvfølgelig noen småting jeg kunne ønske var annerledes, men det er vel sjelden at man finner en telefon som er 100% perfekt. Alt i alt er dette et svært godt kjøp. Har du planer om å kjøpe en smarttelefon i nær framtid, bør HTC Desire være en av kandidatene du ser på.

Legg igjen kommentar