AmigaCommodoreFra arkivet

Fra akrivet: Space’94 – Mitt Amiga spill

Jeg har tatt en liten titt i arkivet mitt igjen. I 1994 programmerte jeg et spill på min Amiga 500. Space’94 er Space Invaders klone som jeg lagde i Amiga Amos. Et ganske enkelt spill. Dette innlegget ble opprinnelig publisert 11. mars 2013 på frankeivind.net.

Space’94 – Mitt Amiga spill Space’94 – Mitt Amiga spill
Jeg var ikke veldig ulik mange andre datainteresserte som hadde våre barne- og ungdomsår på 80- og 90-tallet. Vi var generasjonen som lagde våre egne spill, eller i alle fall gjorde et forsøk.

Jeg kjøpte en Amiga 500 for konfirmasjonspengene mine i 1992. Den blei oppgradert med litt ekstra minne og jeg fikk tak i programmeringspråket AMOS som var på forsidedisken til et CU Amiga-blad.

Jeg holdt på med mange forskjellige programmeringsprosjekter. Og det var ikke sluttresultatet som var så veldig viktig, men selve prosessen.

Men et spill programmerte jeg helt ferdig, nemlig Space’94. Det kan du laste ned her. I Amiga emulatoren WinUAE, velger du A500-profilen under Quickstart og space94.adf som image-fil for floppy drive DF0:.

Hadde du noen programmeringsprosjekter du aldri fullførte?

One thought on “Fra akrivet: Space’94 – Mitt Amiga spill

Legg igjen kommentar