anmeldelse-testarcadeArcade ArchivesNintendo

Anmeldelse: Donkey Kong Jr. (arcade, 1982)

Er du glad i retrospill, er Nintendo Switch en fin konsoll å ha. Her dukker det stadig vekk opp klassiske perler, og kanskje mer ukjente spill. Arkadespillet Donkey Kong Jr. som kom ut i 1982 er en del av Arcade Archives-serien, finner du også på Nintendo Switch. Og det denne versjonen jeg har spilt litt her.

Donkey Kong Jr. (arcade, 1982) [Arcade Archives (Nintendo Switch, 2018]

Donky Kong Jr. er oppfølgeren til Donkey Kong. Men i dette spillet er ting snudd litt på hodet. Her er det nemlig Mario som er skurken. Mario har nemlig tatt Donkey Kong til fange. Du spiller dermed Donkey Kong Jr. og skal redde din far.

Spillet består av fire brett. Du må ta deg fra bunnen av skjermen via platformer og lianer opp til toppen hvor nøkkelen til buret Donkey Kong befinner seg i.

Enkel oppgave tror du kanskje? Men så feil kan du ta. Jeg synes faktisk dette er veldig vanskelig. På lianene klatrer det nemlig fiender som gjør det vanskelig for deg å komme til toppen. Tar du noen, så kommer det bare nye. Det er også frukt som epler og bananer på lianene. Tar du dem får du poeng, men er det noen fiender under deg og frukten treffer dem i fallet, så dør fienden. Kjekt.

Donkey Kong Jr. (arcade, 1982) [Arcade Archives (Nintendo Switch, 2018]
Japansk tittelskjermen til venstr, amerikanks til høyre.
Du beveger deg hovedsakelig på lianene. Klartrer du på to samtidig, så beveger du deg rasker. Men samtidig øker du sjansen for å bli tatt av en fiende. Du kan også hoppe, men ikke fra for store høyder eller for lange avstander. Her har jeg gått på flere smeller.

Det hadde nok gått en del penger i arkadehallen. Heldigvis er det bare å trykke på en knapp i Arcade Archives utgaven, så har man mer kreditt. Og det kan komme godt med. Grafikken er perfekt og kontrollen fungerer fint. Du kan velge om du vil spille i landskapmodus eller vertikalt, slik mange av arkademaskinene var på 80-tallet. Spiller du vertikalt, så kan det nok føles litt tungt å holde Nintendo Switch.

Donkey Kong Jr. fikk i sin tid god mottakelse, noe som sikkert førte til at spill kom på blant annet NES og en rekke andre maskiner, inkludert en egen Game&Watch utgave. Personlig synes jeg kanskje dette er et litt vanskelig spill, men samtidig får deg meg jo lyst til å prøve og komme lenger, få litt bedre poengsum.

Tittel: Donkey Kong Jr. (i USA skrevet som Donkey Kong Junior)
Platform: Arkade [testet versjon er Nintendo Switch]
Utvikler: Nintendo R&D1 
Utgiver: Nintendo
Utgitt: 30. juni 1982 i Japan og USA. Europa sent i ’82.
Sjanger: Platform
Antall spillere: 1 

Donkey Kong Jr. (arcade, 1982) [Arcade Archives (Nintendo Switch, 2018]

Legg igjen kommentar