anmeldelse-testGame & WatchNintendo

Anmeldelse: Fire Attack (Game&Watch, 1982)

Jeg har prøvd å finne ut å finne ut hva som var mitt første TV-spill minne. Det koker vel ned til to forskjellige, det ene er Game & Watch spillet Fire Attack og det andre er en Atari 2600 (mest sansynlig). Dette var rundt 1983-84 og det var noen fettere som hadde disse maskinene, og jeg var 6-7 år gammel.

Fire Attack var det 16. Game & Watch spillet Nintendo lanserte. Det var i 1982 og tilhørte Wide Screen serien.

Utgangspunktet for spillet er enkelt. Som cowboy skal du hindre at indianere skal sette fyr på fortet ditt. Indianerne angriper fra alle kanter og kaster fakler mot fortet som du kan slå ned med en hammer. Skulle fakkelen treffe fortet, begynner det å brenne og du mister et liv. Du har tre sjanser.

Som de andre Game & Watch spillene, har du to vanskelighetsgrader å velge mellom; Game A og Game B. I Game A kommer angrepet fra tre kanter, mens det i Game B angripes fra fire kanter. I sistnevnte økes tempoet på angrepene raskere.

Nå er det kanskje ikke helt politisk korrekt at det er indianere som angriper, så da spillet kom på Game & Watch Gallery 4 til Gameboy Advance, var indianer referansen tatt bort, og angriperne var mer generiske folk.

Du har fire styringknapper som lar deg flytte spilleren din. Det er opp til venstre og høyre og ned til venstre og høyre. Disse knappene fungerer samtidig som slå-knapp. Dette var før D-padden var oppfunnet. Fungerer ganske greit.

Fire Attack er et morsomt spill og man kan lett bli stresset når angriperne kommer tettere og pipingene går raskere.

2 thoughts on “Anmeldelse: Fire Attack (Game&Watch, 1982)

 • Fire Attack er mitt første spillminne også. Lurer veldig på hvor min ble av, kan ikke huske at den gikk istykker eller at jeg gav den bort.

  Reply
  • Morsomt! Er nok en del som har disse LCD-spillene som noe av det første de spilte. Kjøpte dette eksemplaret på eBay for noen år siden.

   Et sånn lite spill forsvinner vel gjerne lett i en flytting, eller når ting settes på loft eller kjeller hos sine foreldre 😉

   Reply

Legg igjen kommentar