Uncategorized

Mini-filmanmeldelse: DARYL (1985)

Daryl
Daryl (1985)

Jeg husker godt jeg så filmen D.A.R.Y.L, da jeg var liten. Det vil vel si, det var vel en ting jeg husket fra filmen. Nemlig at Daryl spilte et bilspill, var helt sykt god i det og fikk ny rekord på poengsummen.

Men det var jo mer enn dette. Daryl spiller riktig nok et bilspill ganske tidlig i film. Det er Pole Position og spilles enten på en Atari 600XL eller Atari 800XL. Har aldri funnet noe klart svar på det.

I åpnings scena på filmen ser vi at Daryl sitter i en bil sammen med en mann og det er et helikopter som jakter dem. Daryl blir sluppet ut og mannen krasjer ikke lenge etter på. Daryl blir funnet av et eldre ektepar som tar han med til byens barnehjem. Daryl kommer ganske raskt i et fosterhjem og får en bestevenn i naboen Turtle.

Det blir fort klart at Daryl mangler alt av sosiale antenner, men er en kløpper på matematikk og tekniske installasjoner.

Det vi får se er hvordan han må tilpasse seg samfunnet. Vi får også vite at han har en dypere hemmelighet og at staten er innvolvert. D.A.R.Y.L. står nemling for Data-Analyzing Robot Youth Lifeform.

Daryl er vel en ganske typisk familiefilm av 80-tallet. Spenning for de yngste, en god dose teknologi og vennskap.

Å se filmen igjen som voksen gikk ganske greit.

Legg igjen kommentar