NintendoNintendo Switch

Byttet joystick på Joy-Con

Det er en del som opplever at joysticken på ventre Joy-Con til Nintendo Switch har sitt helt eget liv og til tider beveger seg selv. Jeg har også opplevd denne drifitingen, noe som kan være veldig plagsomt. Et eksempel er når jeg er inne i eShop, så skråller pekeren seg nedover av seg selv uten å stoppe. Også kjedelig å spille Mario Kart og du styrer en vei, mens Joy-Con vil ha deg en annen vei. Eller når du står stille med figuren din og den plutselig begynner å gå.

Etter litt søk på nett og titting på YouTube videoer, så det ikke alt for vanskelig ut å fikse dette selv. Jeg bestilte et sett med to joysticker, skrujern og pinset fra AliExpress, siden jeg ikke hadde noe av det jeg trengte fra før av.

Det var lett å skru Joy-Con fra hverandre. Det jeg var mest nervøs for, var å dra ut kontaktene til de forskjellige tingene siden disse er veldig tynne. Men de tåler nok litt mer enn det man tror. Gikk i alle fall greit det også etterhvert.

Så var det bare å skru ut den gamle joysticken og sette i den nye. Disse er faktsik ganske små. Koble kablene på riktig plass og skru det hele sammen. Og deretter teste at joysticken faktisk beveger ting på Nintendo Switch.

Etter en snau uke har jeg ikke merket noe til drifting på venstre Joy-Con og jeg håper det fortsetter sånn. Uansett, har du dette problemer, er det ikke vanskelig å fikse det på egenhånd.

Joy-Con
Egentlig ganske oversiktelig og greit på insiden av Joy-Con.
Joy-Con
Jeg var litt nervøs når jeg skulle dra ut kontaktene. Bortsett fra det, var ikke bytte av joysticken noe problen.

Legg igjen kommentar