anmeldelse-testCommodoreCommodore 64

Anmeldelse: The Official Father Christmas (Commodore 64, 1989)

På 80-tallet i hjemmedatamaskinens barndom tok nok spillutviklere og utgivere større sjanser enn i dag. De hadde nok litt mer rom for eksperimentering og utviklingen av et spill kunne gå over kun få uker. Et eksempel på det er The Official Father Christmas til Commodore 64.

Du spiller julenissen som skal ut på sitt årlige oppdrag, nemlig å levere pakker til hele verden.

Du starter i et hus hvor du må finne deler til sleden din. Når du finner delen må du gå og sette den på plass. Dessverre for deg, er det noen små gnomer som prøver å stjele delen til sleden fra deg. Klarer de det, noe de gjør mer enn ofte, så plasseres delen et tilfeldig sted i huset. Dette synes jeg er en frustrerende del av spillet.

Neste del er å samle julegaver som faller ned fra pakkerommet. Her gjelder det egentlig bare å få tak i pakker for å samle poeng. Deretter er det ut i verden for å levere pakker. Pakkene skal slippes ned ved angitt markering. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, siden det er hindringer i lufta som skyer og fly som hindrer pakken å falle ned der du har tenkt.

Jeg rakk å droppe pakker i Amerika og største deler av Europa før dagen gryr (tipper vel at det er flere verdensdeler i spillet også). Det hele går nemlig på tid. Du starter på natten i huset og en indikator i form av en måne angir hvor mye tid som har gått. Etter hvert dukker det en sol opp og da har du ikke mye tid igjen.

En ting skal spillet ha, og det er at en del av penge fra spillet i sin tid gikk til Save the Children. Men det hadde ikke gjort noe om det var lagt litt mer sjel i spillet. Begynnelsen av spillet er irriterende og måtte løpe rundt i huset etter slede deler. Dårlig markering/tilbakemelding på om delen du har samlet, blir fra tatt deg av gnomene.

Grafikken og musikken er grei nok. Kontrollen OK, men ikke noe mer.

Jeg er litt spent på hva som gjør dette til et offisielt nissespill.

Dette er et spill som du prøver for å krysse det av på lista. Det er nok av gode spill på Commodoree 64 som man heller bør bruke tiden sin på.

Huset er nærmest en labyrint og man gå opp og ned stiger, og inn og ut av rom for ikke å bli tatt av gnomene.
Du bygger sleden del for del.
Tid for å samle pakker.
Pakkelevering i Amerika.
Pakkelevering i Europa.

Legg igjen kommentar