anmeldelse-testNintendoNintendo SwitchSNK

Anmeldelse: SNK 40th Anniversary Collection (Nintendo Switch)

Det er en liten anmeldelse (eller kanskje mer en omtale) av SNK 40th Anniversary Collection til Nintendo Switch. Mange har nok kjennskap til SNK fra Neo Geo spillene man blant annet får til Nintendo Switch. Men SNK startet faktisk en stund før denne dyre konsollen kom i 1990. Spillene i denne samlingen er altså pre Neo Geo.

Samlingen består av 14 spill. De aller fleste er arcade-spill og noen av dem har også konsollversjonen man kan spille. Spillene kom ut i perioden 1980 til 1990, med hovedvekt på andre halvdel av 80-tallet.

 • Alpha Mission (1985, arcade og konsoll)
 • Athena (1986, arcade)
 • Crystalis (1990, konsoll)
 • Guerrilla War (1987, arcade og konsoll)
 • Ikari Warriors (1986, arcade og konsoll)
 • Ikari Warriors II: Victory Road (1986, arcade og konsoll)
 • Ikari III: The Rescue (1989, arcade og konsoll)
 • Iron Tank (1988, konsoll)
 • P.O.W. (1987, arcade og konsoll)
 • Prehistoric Isle (1989, arcade)
 • Psycho Soldier (1987, arcade)
 • Street Smart (1989, arcade)
 • TNKIII (1985, arcade og konsoll)
 • Vanguard (1981, arcade)

Jeg synes kanskje prisen for denne samlingen var litt høy med tanke på “kun” 14 forholdsvis ukjente spill for de fleste. Men det skal også sies at en oppdatering nå i desember vil gi deg ytterelige ni spill.

Når det er sagt, så er det fint å få en slik samling med spill og ikke minst at konsollversjonen av arcadespillene også er tilstede. Gøy å kunne sammenlikne. Spillene kan også spilles i vertikal modus, men da fikk jeg litt problemer med kontrollerne siden de fremdeles trodde at konsollen var horisontal.

Samlingen inneholder også et museum som gir deg promo-materiale og illustrasjoner.

Hvis man ser bort i fra pris, så er alt i alt SNK 40th Anniversary Collection fin å ha i samlingen sin. Det var mange ukjente spill for meg og du får garantert utvidet din kunnskap om spill fra SNK.

Legg igjen kommentar