Commodore 64musikknyheter

Musikklegenden Ben Daglish er død

Den legendariske Commodore 64 musikkeren Ben Daglish er død. Han fikk lungekreft i 2015, men har holdt seg fin fram til han døde mandag 1. oktober, 52 år gammel.

Daglish preget spillmusikken på 80-tallet og spesielt på Commodore 64. Om du kanskje ikke kjenner igjen navnet, vil du garantert ha hørt musikken om du har spilt litt på C64 og andre maskiner.

Han er for de fleste kanskje mest kjent for musikken til spillet The Last Ninja. Men ser man etter på lista over hva han har lagd, så er den lang. På C64 hadde han blant annet musikken til
Auf Wiedersehen Monty og He-Man and the Masters of the Universe. Deflektor lagde han musikken til på både C64, Amstrad CPC Amiga og ZX Spectrum.

I 2016 besøkte Ben Daglish sammen med Matt Gray Retrospillmessen i Sandefjord. Jeg fikk da muligheten til å snakke med han og fikk inntrykket av en hyggelig og engasjert mann. Panelet med de to var også underholdende. Han var dyktig og hadde en genuin interesse for musikken.

Ben Daglish var fantastisk på 8-bit chip musikk og har etterlatt seg en flott katalog. Om The Last Ninja er borte, vil musikken hans leve videre.

Ben Daglish og Matt Gray var på Retrospillmessen i 2016.

Legg igjen kommentar