anmeldelse-testmusikk

Anmeldelse: Nintendo Famicom Music (musikk CD, 2013)

Nintendo Famicom Music Det er ikke ofte jeg kjøper CDer lenger. Men jeg kjøpte en i fjor. Nintendo ga ut Nintendo Famicom Music mot slutten av 2013 i Japan og jeg importerte den fra Play-Asia.com [affiliate link].

Disk settet består av to CDer, fordelt mellom musikk fra Famicom (kjent som NES) her i Norge og Famicom Disc System. Det er klassiske Nintendo låter rett fra spillene. Ekte 8-bits musikk.

Med unntak av Famicom Disc System (spor 1 på CD 2), har alle spor/spill en egen sub-sporliste. Så nr du spiller SUper Mario Bros., vil du høre det klassiske Mario-temaet etterfulgt av musikk fra andre brett i spillet. Jeg blir veldig nostalgisk av å høre på CDen, spesielt ved å høre Super Mario Bros. 3 musikk. Blir nesten som å spille spillet på nytt.

Det meste av musikken kommer fra de tidlige spillene til Nintendo i perioden 1983-86, med Dr. Mario fra 1990 som det nyeste. Totalt 26 spill er tatt med på CDene.

Frontcoveret er en stillisert utgave av den japanske Famicom i rødt, hvitt og gull. På baksiden finner du kontrolleren. Designet på CDene er også flotte. Mens disk 1 har et bilde av Famicom sett ovenfra, har disk 2 et bilde av Famicom Disc System sett forfra. Innlegget bak i coveret har bilder av tittelskjermene til en rekke av spillene som er tatt med i denne utgivelsen.

Selv om bookleten er på japansk, liker jeg denne. Hvert spor har en beskrivelse av spillet vil jeg tro (siden jeg ikke kan japansk), en sub-tracklist, utgivelses datoen for spillet og coverart. Veldig flott!

Musikken i denne utgivelsen bringer tilbake minner fra den gode gamle 8-bits tida. I en digital tidsalder hvor man kan strømme alt, er det av og til godt å ha et håndfast fysisk produkt. Hvis du er en samler eller retro fan, så kan Nintendo Famicom Music være noe for deg.

This slideshow requires JavaScript.

Innholdet på Nintendo Famicom Music collection:

Disc 1 (Famicom)

 1. Super Mario Bros. (スーパーマリオブラザーズ)
 2. Donkey Kong (ドンキーコング)
 3. Donkey Kong Jr. (ドンキーコングJR.)
 4. Mario Bros. (マリオブラザーズ)
 5. Baseball (ベースボール)
 6. Soccer (サッカー)
 7. Volleyball (バレーボール)
 8. Pro Wrestling (プロレス)
 9. Donkey Kong 3 (ドンキーコング3)
 10. Devil World (デビルワールド)
 11. Clu Clu Land (クルクルランド)
 12. Balloon Fight (バルーンファイト)
 13. Ice Climber (アイスクライマー)
 14. Wrecking Crew (レッキングクルー)
 15. Mach Rider (マッハライダー)
 16. Famicom Wars (ファミコンウォーズ)
 17. Super Mario Bros. 3 (スーパーマリオブラザーズ3)
 18. Dr. Mario (ドクターマリオ)

Disc 2 (Famicom Disk System)

 1. Famicom Disk System (ディスクシステム) [boot-up sound]
 2. The Legend of Zelda (ゼルダの伝説)
 3. The Mysterious Murasame Castle (謎の村雨城)
 4. Metroid (メトロイド)
 5. Kid Icarus (光神話 パルテナの鏡)
 6. Zelda II: The Adventure of Link (リンクの冒険)
 7. Famicom Fairytales: New Onigashima Vol. I (ふぁみこんむかし話 新・鬼ヶ島 -前編-)
 8. Famicom Fairytales: New Onigashima Vol. II (ふぁみこんむかし話 新・鬼ヶ島 -後編-)

Legg igjen kommentar