anmeldelse-testMaster SystemSega

Anmeldelse: Choplifter (Sega Master System, 1986)

Choplifter (Sega Master System, 1986)

Choplifter er et av de spillene jeg lånte en del (sammen med Master System) på den lokale videosjappa på slutten av 80-tallet.

Du styrer et Hawk Z helikopter som du skal bruke for å redde så mange mennekser som mulig.

På hvert brett er det 64 gisler som fordeler seg på fire brakker. 16 gisler i hver. Det holder å redde 40 gisler på et brett for å gå videre, men det kan være vanskelig nok.

Det er nemlig både jagerfly og tanks som prøver å skyte deg ned og gjøre livet surt for deg. Helikopteret kan ta 16 personer, men det hender nok mer en en gang at du ikke rekker, eller tar sjansen på, å fylle opp helikopteret før du retunerer til basen. Det kan til tider gå hett for seg.

Det er tre ulike senarier Choplifter utspiller seg i: bakke, sjø og grotte. Så lenge du klarer å redde minst 40 gisler på et brett, vil spillet rullere mellom bakke, sjø og grotte helt til du har brukt opp alle livene dine.

Choplifter kom først ut på Apple II i 1982. Spillet blei konvertert til en rekke formater som Atari 5200 og Commodore 64. I 1985 konvertere Sega spillet til arkadehallene. Choplifter på Sega Master System er en konversjon av arkade versjonen og kom ut i 1986.

Grafikken er absolutt grei, og den den benytter seg av parallaks skrolling for å gi spillet en form for dybdefølelse.

Jeg synes det var litt frusterende vanskelig til å begynne med når jeg nå spilte Choplifter for første gang på mange, mange år.  Men noen runder til nå, så sitter det nok. Var i alle fall artig å spille Choplifter igjen.

Utvikler: Dan Gorlin
Utgiver: Sega
Utgitt: 1986
Kategori: Shooter
Spillerer: 2
Platform: Sega Master System

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar