PCTilbakeblikk

Tilbakeblikk: USA – fra øst til vest

Jeg studerte allmennlærer på begynnelsen av 2000-tallet og det siste året i utdannelsen tok jeg IKT for lærere. På våren 2003 hadde vi et prosjekt i INF1320 hvor vi skulle lage et læremiddel og gruppa mi på tre valgte å lage et geografiprogram med tittelen USA – fra øst til vest.

Dette var mye jobb, men vi ble ganske fornøy med resulatet. Tidligere på studiet hadde vi testet ut forskjellige pedagogiske programvarer og det var ikke alt som var like bra og jeg håper vi klarte å unngå de største fellene.

Vi brukte et program kalt MultiMedia Lab. Dette var tett knyttet til Internet Explorer og enkelte versjoner av nettleseren så vidt jeg husker, siden programmet utnyttet funksjoner som kun var tilgjengelig i IE. Det gjorde det litt vanskelig å teste nå så mange år etter i en Virtual Machine med Windos 98.

Oppsettet av programmet vårt var vel egentlig oversiktelig og greit. Etter en enkel introduksjon når programmet starer, får du en skjerm der vi har delt USA i fire; nord-vest, sør-vest, nord-øst og sør-øst. Går man så videre på en av disse delen, får du presentert en ny side med en enkel meny på venstre side.

Her kan du velge mellom Geografi, Natur og Oppgaver. Geografi gir deg et nytt kart hvor statene er delt opp. Du kan trykke på navnene og statene blir uthevet.

Du får to valg under Oppgaver. Det ene er en spørsmålsrunde på 10 spørsmål og svarene skal du kunne finne om du har lest informasjonen vi har om den aktuelle delen av USA. Det er også en geografi oppgave der du skal plassere riktig navn på riktig stat.

På enkelte sidene har vi også lydklipp som leser opp aktuell tekst.

Jeg husker vi jobbet mye med å finne gode kart. Det var ikke så lett. Det tok også mye tid å klippe ut delstatene slik at vi kunne bruke dem når de skulle utheves ved å klikke på navnene.

Alt av bilder også tekst kunne gis en hendelse. Det kunne være at man kunne trykke på et objekt, få noe til å utheve seg, sprettopp bokser med tekst eller for eksempel å dra et objekt bort til et annet som i dra-og-slipp oppgavene vi hadde. Dette kunne være litt så som så, siden dra-og-slipp kunne være litt upresis.

Jeg husker dette som et gøy prosjekt å holde på med, selv om det enkelte dager var veldig intens jobbing. Vi var godt fornøyd med sluttresultatet og jeg synes det faktisk holder seg relativ godt 20 år senere.

USA - fra øst til vest (2003)
USA – fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)

USA - fra øst til vest (2003)
Spørsmålsoppgaver
USA - fra øst til vest (2003)
Plassere riktig navn på riktig stat

Legg igjen kommentar