AmigaCommodorenyheter

The A500 Mini kommer i begynnelsen av 2022

De siste årene har det kommet en rekke minikonsoller og det startet med NES mini for en del år siden. For noen år tilbake kom C64 mini og mange har lenge ønsket seg en Amiga variant. Og nå trenger man faktisk ikke vente så lenge. I dag annonserte Retro Games Ltd at The A500 Mini kommer tidlig i 2022.

The A500 Mini

Det er nok bare å glede seg tror jeg. Amiga 500 Mini vil inneholde 25 spill. Og selv om den heter The A500 Mini, så er den visst litt mer enn som så. Denne minikonsollen emulerer OCS som var det originale chipsetet på Amiga. I tillegg emuleres Enhanced Chip Set (ECS) som var en oppgradering fra originalen og ikke minst AGA (Advanced Graphics Architecture) som satt i Amiga 1200.

The A500 MiniSom om ikke disse 25 spillene er nok, er det mulig å legge til egne spill med en USB-stikk. Både vanlig diskfiler og WHDLoad støttes. Sistnevnte er harddisk installsjoner av spill.

Du kan lagre spillene underveis og fortsette senere. Det er ulike skaleringsfuksjoner og støtte for CRT-filter. Bildet er i 720p. Det er virtuelt tastatur, men med støtte for USB-tastatur.

The A500 mini kommer med mus og en gamepad som likner veldig på den som fulgte med CD32. Noen norsk pris er ennå ikke gitt, men den vil koste GBP£119.99/ EUR€129.99/ USD$139.99. Noe som fort kan bli en 1500 i norske kroner.

Bare 12 av de 25 spillene er annonsert, men det er faktisk ingen hvilke som helst spill. Flere klassikere faktisk:

 • Alien Breed 3D
 • Another World
 • ATR: All Terrain Racing
 • Battle Chess
 • Cadaver
 • Kick Off 2
 • Pinball Dreams
 • Simon The Sorcerer
 • Speedball 2: Brutal Deluxe
 • The Chaos Engine
 • Worms: The Director’s Cut
 • Zool: Ninja Of The ”Nth” Dimension

Legg igjen kommentar