anmeldelse-testNintendo

En liten titt på Nintendo Switch Online

I alle år har vel egentlig Nintendo blitt kritisert for sin onlinetjeneste, eller kanskje mangel på sådant. Den 19. september lanserte de den etterlengtende onlinetjesten sin Nintendo Switch Online. Man kan jo kanskje lure på hvorfor dette først skjer halvannet år etter lanseringa av Nintendo Switch.

Det er en noen få ting som følger med denne tjenesten som koster 190 kroner i året. Den mest merkbare er at Nintendo Switch Online nå kreves for å kunne spille spill online. Så om du har tenkt å spille Splatoon 2 eller Mario Kart 8, ja så må du nå ha et Online abonnement.

Men det finnes faktisk noen unntak. Frispill som Fortnite trenger ikke denne tjenesten for å spille på nett.

Med onlinetjenesten følger også en mobilapp som kan brukes om man vil snakke med dem man spiller mot. Dette er litt typisk Nintendo og gjøre ting litt vanskelig. Hvorfor kan ikke dette gjøres direkte på Switch?

Save Data Cloud er en svært etterlengtet funksjon for mange. Det har nemlig ikke vært mulig å ta backup av sine save-filer på Nintendo Switch. Det er jo tross alt kjedelig å miste titals, ja kanskje hundretalls timer man har investert i et spill.

Jeg hadde litt problermer i starten med at ingen save-filer ville lastes opp automatisk etter at det var aktivert. Så første gang lastet jeg opp alt manuelt, slik at jeg i alle fall hadde en backup. Når du har spilt og avslutter spillet, laster Nintendo Switch automatisk opp lagringen i skyen. Så dette fungerer veldig greit. Et lite skår i gleden er at enkelte spill ikke støtter denne funksjonen, som for eksempel Splatoon 2.

Merkenavnet Virtual Console ser ut til å være en sagablott. Men Nintendo har med sin onlinetjeneste lansert en NES-app med a la carte-spilling. Ved lanseringa var det 20 NES-spill som var tilgjengelig, men fler vil bli lagt til hver måned (liste over spill er nederst på siden). Appen må ha nettkontakt en gang i uken for at den skal virke offline.

Har du en japansk konto, noe som er lett å sette opp, kan du laste ned Famicom-appen. Du får da de japanske versjonene av spillene. Ved landseringen var det de samme spillene, men det kan jo være et lite håp om at det dukker opp spill her som ikke er i den europeiske versjonen.

Det er kult at Nintendo har lagt online-spilling i NES-spillene. Men… du kan kun spille mot de du har i vennelisten din. Dermed har jeg ikke fått testet dette. Hvorfor har vi ikke mulighet til å spille mot tilfeldige spiller rundt om i verden?

Alt i alt er vel dette en grei tjeneste til denne prisen. På sikt er det jo lov å håpe på at Nintendo utvider dette til å gjelde SNES, Game Boy og gjerne N64 spill også. Men bruken av en mobilapp hvirker jo litt klønete.

Spillene som var tilgjengelig ved landseringen i Europa.
De japanske Famicom spillene som var tilgjengelig ved landsering.
Du har mulighet til å forandre skjerminnstillingene til NES-spilla. Vanlig 4:3, pixel perfect og CRT Filter. Sistenevnte synes jeg så litt rart ut.
Mens man i min barndom måtte slitte seg gjennom spillene i en sitting, kan må nå lagre når som helst. Og du har fire lagringsmuligheter, så flere i familien kan få sin plass.
IHar ikke fått testet å spille NES-spill på nett. Her har det ikke dukket opp noen venner.
Når du setter Nintendo Switch til å ta automatisk backup av save-filene dine, lastes de opp etter at du har avsluttet et spill.
Du kan ta backup manuelt også. Laste ned en lagring fra server eller slette filen i skyen.

Her er listen over spill som var tilgjengelig ved lanseringa:

 • Balloon Fight
 • Donkey Kong
 • Dr. Mario
 • Ice Climber
 • The Legend of Zelda
 • Mario Bros.
 • Soccer
 • Super Mario Bros.
 • Super Mario Bros. 3
 • Tennis
 • Ghosts ’n Goblins
 • Excitebike
 • Tecmo Bowl
 • Yoshi
 • Double Dragon
 • Gradius
 • Ice Hockey
 • River City Ransom
 • Pro Wrestling
 • Baseball

Her er spill som kommer fram mot jul:

Oktober

 • Solomon’s Key
 • NES Open Tournament Golf
 • Super Dodge Ball

November

 • Metroid
 • Mighty Bomb Jack
 • TwinBee

Desember

 • Wario’s Woods
 • Ninja Gaiden
 • Adventures of Lolo

Legg igjen kommentar