anmeldelse-testNintendoVirtual Boy

Anmeldelse: Mario Clash (Virtual Boy, 1995)

Mario Clash (Virtual Boy, 1995)

“The Clash House Tower has been invaded by bad guys!”

Mario Clash er en av mine favorittspill på Virtual Boy. Det er en 3D-utgave av Mario Bros. (1983) og lagd av Nintendo R&D1 med Gunpei Yokoi i førersetet som også utviklet Virtual Boy. Det var også et av lanseringstitlene til konsollen.

Hvert brett har et ulikt antall fiender Mario må beseire for å komme videre. Mario kan selvsagt ikke hoppe direkte på en fiende for å ta dem, det ville vært for lett. Først må Mario hoppe på en Koopa Troopa, ta tak i skilpadda og kaste på fienden(e).

Brettene har også dybde. En forgrunn og en bakgrunn som er knyttet sammen med rør som både Mario og fiendene kan bevege seg fritt gjennom. Dessuten er det mange brett som har flere etasjer man kan flytte seg mellom.

Det finnes en rekke forskjellige fiender, fra Koopa og Spike til Para-Goomba og Big Boo. Noen av fiende dør ved første berøring, mens andre trengs og bli dunket til flere ganger. Så her må det ofte planlegges litt. Thorny (den med tre pigger) må for eksempel først bli skutt på fra siden før den kan hoppes på eller bli tatt med en skilpadde (Koopa).

Spillet er godt designet med tanke på 3D. Det at man både kan og må spille i forgrunnen og bakgrunnen, gir spillet en naturlig dybde. Grafikken er også veldig god og detaljert.

Du starter med tre liv og hvert brett har en tidsbegrensning på 200 sekunder. Spillet har 99 brett og skulle du være så god å komme dit, starter den på nytt igjen, men noe vanskeligere. I spillmenyen kan det velge å starte på hvilket som helst av de 40 første brettene, og man kan jo lure på hvorfor det ikke er mulig å starte direkte på de resterende.

Har du spilt godt nok, havner du på highscore lista. Dessverre er det ikke noe backup minne på spillkasseten, så poengsummene forsvinner så fort du slå av Virtual Boy.

Mario Clash er et spill som hadde passet perfekt for en konvertering til Nintendo 3DS. Med mulighet for både farger og lagring av poengsummer.

Mario Clash er et underholdene spill som er enkelt å lære og gøy å holde på med. I alle fall på de første brettene, men som kan være litt frustrerende og som krever mer av deg etter hvert som du kommer utover i spillet. Absolutt et spill du bør ha i Virtual Boy-samlingen din.

Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Utgitt: 1995
Kategori: Action/platform/arcade
Spillerer: 1
Platform: Nintendo Virtual Boy

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar