artikkelNintendoTilbakeblikk

Nintendo har lagd konsoller i 40 år

Color TV-Game 15 var Nintendo sin første konsoll. Bilde tok jeg på GameOn 2.0-utstillingen på Teknisk Museum i 2016.

70-tallet var starten for TV-spill i hjemmet. Det hele startet med Magnavox Odyssey i 1972 som lot deg spille Pong i din egen stue. Det dukket etter hvert opp ulike Pong-kloner på hjemme-konsoller. Nintendo var en av dem.

I juli 1977 (*1) slapp Nintendo ikke bare en, men to konsoller. Det var Color TV-Game 6 og Color TV-Game 15 (avbildet), som inneholdt henholdsvis 6 og 15 spill. Det betyr at Nintendo har laget konsoller i hele 40 år!

Color TV-Game konsollene inneholdt som de fleste kloner på den tiden, ulike Pong-varianter. Det betyr forskjellige varianter av Tennis, Hockey og Volleyball som gjerne kunne spilles i single og double.

Konsollene blei kun gitt ut i Japan og fram mot 1980 kom det noen nye versjoner av den. Totalt solgte de 3 millioner, noe som må ansees som veldig bra!

Nintendo fortsatte med de første Game&Watch-spillene i 1980 og Famicom i 1983 som var Nintendo sin første konsoll med utskiftbare spill. Og som det sies, resten er historie.

 

(*1) I følge Wikipedia ble Color TV-Game 6 og Color TV-Game 15 gitt ut henholdsvis 1. og 8. juni 1977. På Nintendo sine sider sies det juli 1977.

2 thoughts on “Nintendo har lagd konsoller i 40 år

  • Jeg har den konsollen der. Color TV Game 15. Og den virker. Må bare ha nye batterier. C batteri.

    Reply
    • Så gøy! Så den første gang på GameOn 2.0 utstillingen på Teknisk museum i fjor. Har aldri prøvd konsollen selv.

      Reply

Legg igjen kommentar