anmeldelse-testCommodoreCommodore 64

Anmeldelse: World Games (Commodore 64, 1986)

Jeg har spilt mye World Games i min tid, men det har vært på Sega Master System. Og jeg har vært veldig fornøyd med de fire grenene som var med, selv om jeg kanskje syntes det var litt lite. Men så kjøpte jeg World Games for Commodore 64 for noen år siden. Og her var det hele åtte forskjellige grener. Så store deler av min barndom har jeg kun spilt halve spillet (riktig nok uten å vite beder).

World Games (Commodore 64, 1986)

World Games går nok under kategorien sportspill, selv om noen av grenene kanskje ikke helt er det man tenker på som tradisjonelle grener.

Etter suksessen med Summer Games og California Games, kan det se ut til at Epyx hadde noen grener til overs som de puttet inn i dette spillet. Og det er faktisk helt greit.

Mens man i Summer Games prøver seg på tradisjonelle idrettsgrener er det litt mer fritidsaktiviteter i California Games. World Games tar deg faktisk verden rundt på forskjellige aktiviteter. Og jeg likte godt de som fulgte med i Master System versjonen. Flotte aktiviteter som man kan perfeksjonere slik at man kan bli bedre.

Grenene som er med i Master System utgaven og som jeg har spilt mye er Barrel Jumping, Log Rolling, Bull Riding og Caber Toss. De fire andre grenene som er med i Commodore 64 versjonen og som jeg ikke har spilt før er Weightlifting, Slalom Skiing, Cliff Diving og Sumo Wrestling.

World Games (Commodore 64, 1986)Weightlifting (Russland)

Når du skal spille vektløfting, drar du til Russland. Her som i de fleste andre grener, gjelder det å løfte tyngst. Merket jeg trengte noen runder for få dette til. Men etter hvert klarte jeg å løfte på de letteste kiloene, mens timing i trykkingen må sitte litt bedre når du legge flere kilo på vektene.

 

World Games (Commodore 64, 1986)

Barrel Jumping (Tyskland)

Dette er en gren jeg liker veldig godt og som jeg oftest gjorde det bra i på Master System. I denne grenen skal du hoppe over et visst antall tønner på isen ved bruk av skøyter. Du velger selv hvor mange tønner du skal hoppe over. Det gjelder å få god fart før du tar sats når tønnene kommer.

 

World Games (Commodore 64, 1986)

Cliff Diving (Mexico)

Å stupe fra en klippe er ikke for pyser som meg som pleier å gå rolig og pent ut i vannet. Det er fire avsatser du kan hoppe fra og du får poeng etter som hvordan hoppet er. Du må også følge med på vannstanden, sånn at det ikke er lavvann når du hopper fra høyeste avsats. Da går det gæernt.

 

World Games (Commodore 64, 1986)Slalom Skiing (Frankrike)

Når du skal så på slalom, drar du til alpene (vil jeg tro) i Frankrike. Her må du komme deg gjennom portene. Klarer du ikke det, får du straffetid. Det betyr at løpet er ikke over, selv om du skulle misse første port som det oftest er i spill.

 

 

World Games (Commodore 64, 1986)Log Rolling (Canada)

I Canada konkurreres det i med to som står på en stokk på en elv. Her gjelder det å være den som holder balansen lengst. Jeg kom fant virkelig flyten, da jeg holdt på. Etter 4-5 minutter gadd jeg ikke mer, og lot spilleren ramle i vannet.

 

 

World Games (Commodore 64, 1986)Bull Riding (USA)

Jeg har alltid tenkt at okseridningen foregår i Texas. Her må du holde deg på oksen så lenge som mulig. Du kan velge mellom fem okser, hver med sin type temperament. Joysticken må beveges rikitg for at du blir sittene på oksen. Noe som ikke alltid er like lett.

 

World Games (Commodore 64, 1986)Caber Toss (Scotland)

Dette er en interessant gren. Her skal du kaste en trestokk lengst mulig. Først må du få opp farten, før du kaster stokken så langt du klarer. Å time dette, kan føles vanskelig.

 

 

World Games (Commodore 64, 1986)Sumo Wrestling (Japan)

Den siste turen går til Japan hvor det er sumobryting som står på programmet. Her gjelder det å holde seg i ringen og få motstanderen ut av den.

 

 

World Games er et godt spill fra Epyx. Og jeg må si det var litt overraskende og ikke minst gøy, da jeg oppdaget at World Games faktisk har åtte grener og ikke bare fire som på Master System. Når det skal sies, så har de nok plukket ut de fire beste og mest interessante grenene på Master System versjonen.

Når jeg spilte World Games litt nå før anmeldelsen, merket jeg at de fire grenene jeg hadde vokst opp med, mer eller mindre fremdeles satt i fingrene. Mens de ny trengtes noen flere runder for å beherske. Alt blir jo uansett bedre med litt øvelse. Dette er et gøy spill og nå som jeg også har fått flere øvelser å gjennomføre, så kommer jeg nok til å prøve meg litt mer på World Games.

Utvikler: Epyx
Utgiver: Epyx/US Gold
Utgitt: 1986
Kategori: Sport
Spillerer: 1-8
Platform: Commodore 64
World Games (C64, 1986)
World Games (C64, 1986)
World Games (Commodore 64, 1986)
Klassisk Epyx skjerm i sportsspillene deres.
World Games (Commodore 64, 1986)
Valgmulighetene
World Games (Commodore 64, 1986)
Du får en liten innføring og historie til hver gren.

Legg igjen kommentar