nyheter

Ron Gilberts ‘Return to Monkey Island’ kommer i 2022

I ettermiddag blei det kjent at Return to Monkey Island kommer i år, altså 2022. Og det er ikke et hvilket som helst Monkey Island-spill. Det er kanskje det Ron Gilbert vil kalle den ekte oppfølgeren til The Secret of Monkey Island (1990) og Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge (1991), siden han hadde liten eller ingen påvirkning til spillene som kom etter disse.

Return to Monkey Island skal visst fortsette etter historien til LeChuck’s Revenge og det er Gilbert og Dave Grossmann som har skrevet og lagd spillet, slik de gjorde med de to første.

Twitter skriver Ron Gilbert: “A little something we’ve been working on for the past 2 years in complete secrecy.” Men det er ingen selvfølge at det skulle bli slik. Siden det er Disney som eier LucasFilm og dermed rettighetene til Monkey Island.

Gilbert har ved flere anledninger prøvd å få Disney til å selge rettighetene tilbake til ham selv. Her fra 2012:

…og 2016

Men nå er vi der altså, at Ron Gilbert med sitt eget Terrible Toybox og sammen med Devolver Digital og Lucasfilm Games gir ut Return to Monkey Island. Det er ikke mye vi vet som spillet, men Gilbert har holdt på med det i to år allerede og vi får nok noen smådrypp i tida framover. Jeg gleder meg!

Den offisielle nettsiden finner du på returntomonkeyisland.com

I dokumentaren From Bedrooms to Billions: The Amiga Years snakker Ron Gilbert om The Secret of Monkey Island.

Legg igjen kommentar