anmeldelse-testGame & WatchNintendo

Anmeldelse: Zelda (Game & Watch, 1989)

Nintendo lanserte sitt første Game & Watch-spill, Ball, i 1980. Etter hvert som Nintendo hadde etablert seg som spillprodusent, begynte de også å bruke sine kjente karakterer i Game & Watch serien. I august 1989 var det tid for Zelda på Game & Watch.

Zelda består av to skjermen og er en del av Multi Screen-serien og det 65. Game & Watch spillet.

Dette er så vidt jeg kan se det tredje Zelda-spillet som kommer ut. Og som i det første syrer du Link og skal redde prinsesse Zelda. Dette er et platformspill slik Zelda II til NES. Og spillet er nok kanskje inspirert litt av det.

Det meste av spillingen foregår på den nederste skjermen. Her kan Link bevege seg fra venstre til høyre på en platform. På høyere side er det en Goblin som du må beseire. Goblinen prøver å stikke eller kaste spyd på Link. Link på sin side har et sverd som han kan stikke Goblinen med. Nederst i høyre hjørne er det et tall, starter på 40, som viser hvor mye styrke som er igjen på Goblinen. Den synker etter hvert som du stikker han med sverdet.

Men Link skal jo ikke ha det så lett at han bare må passe på en fiende. På venstre side av skjermen er det nemlig et spøkelse som kaster en knivliknende gjendstand på deg. Det kan blokkes med å trykke på Attack-knappen, da flyttes skjoldet ditt til bak ryggen. Samtidig stikker du fram sverdet. Det er ikke mulig å ta spøkelse, kun beskytte seg mot det.

Som om det ikke er nok. Så befinner det seg et skjelett under platformen du står på. Det tar og stikker en kniv opp som kan treffe Link. Heller ikke skjelettet kan taes, så det må du bare passe deg for.

Etter hvert som du kommer lenger i spillet, så blir det flere skjeletter å passe seg for og de beveger seg raskere.

Når du har tatt Goblinen, så kommer det en trapp eller to over deg som du må gå opp ved å trykke på opp-knappen. På slutten av brettet kommer du til den øverste skjermen hvor du møter dragen. Her får du også et nytt våpen som du bruker for å ta dragen. Dragen spytter ut ildkuler som du også må passe deg for. I tillegg bruker han halen sin. Og når anledningen byr seg, slår du dragen med en tomahawks øks. Når dragen er tatt får du en liten bit av The Triforce.

Du må tilsammen få åtte biter av Triforce, så da skjønner kanskje hvor mange brett det er i spillet. I neste runde blir det hakket vanskeligere, med flere fiender og hvor ting går litt raskere. Så du må også være kjappere.

Når du klarer å samle opp fem hjerter, kan du skyte med sverdet. Det betyr at du kan stå lenger unna og likevel ta Goblin.

Da jeg kjøpte Zelda på eBay i 2015, synes jeg allerede den gang at jeg hadde betalt mye for spillet (£44, ca 543 kr den gang). Nå ni år senere starter prisen på 4-5 gangeren av det jeg betalte. Så å samle på Game & Watch spill er ikke lenger en billig greie. Jeg glad for at jeg kjøpte noen Game & Watch spill for 10-15 år siden, da prisene var OK.

Med tanke på begrensningene som er i Game & Watch, så må jeg si at Nintendo har fått til et godt spill her. Progresjonen er fin. Det starter relativt lett og blir vanskeligere etter hvert som du kommer ut i spillet. Det som er veldig fint med Zelda, er at når du dør (for det vil du garantert gjøre), kan du velge Continue og fortsette der du slapp. Du mister riktig nok poenge dine og ting du har opparbeidet, men du slipper i det minste å starte på nytt igjen. Det må jeg si er veldig kjekt.

Zelda på Game & Watch fungerer veldig bra synes jeg. Det er lett å komme inn i og skjønne greia. Zelda er absolutt et Game & Watch spill du bør prøve om du får muligheten. Jeg synes dette er et veldig bra spill.

Utvikler: R&D1
Utgiver: Nintendo
Platform: Game & Watch (ZL-65)
Utgitt: 26. august 1986
Kategori: Platform
Spillerer: 1

Foto: © 2024 – Frank Eivind Rundholt

Zelda (Game&Watch, 1989)
Zelda består av to skjermer, hvor det meste av spillingen foregår på den nederste. Det er tydelig at Nintendo DS har hentet mye inspillarsjon fra dette disse Game & Watch spillene.
Zelda (Game&Watch, 1989)
Grafikken er jo egentlig veldig god, selv om figurerene kun er i sort-hvitt. Bakgrunnen er i farger.
Zelda (Game&Watch, 1989)
Gå opp trappa…
Zelda (Game&Watch, 1989)
…og sloss mot dragen.
Zelda (Game&Watch, 1989)
Når dragen er tatt, får du en bit av The Triforce.

Zelda (Game&Watch, 1989)

Zelda (Game&Watch, 1989)

Zelda (Game&Watch, 1989)
Mitt Zelda spill er egentlig i veldig god stand.
Zelda (Game&Watch, 1989)
Zelda er modell nummer ZL-65

Zelda (Game&Watch, 1989)

Legg igjen kommentar