anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Tennis (NES/Famicom, 1984)

Sportsspill har alltid hatt en naturlig plass i spillverdenen. Også til hjemmedatamaskiner og konsoller på begynnelsen av 80-tallet. Men den gang hadde ikke spillene så fancy navn. Var det et fotballspill, het det gjerne bare Soccer. Tennisspill het tennis og golf var golf. Enkelt og greit. Tennis kom på Famicom i 1984 og var vel også et av lanseringsspillene til NES, da konsollen kom her til lands.

Tennis (NES, 1984)

Tennis er et veldig enkelt spill, på flere måter. Reglene er lette å sette seg inn i. Når man server skal ballen slåes over i motsatt side hos motstanderen og må holdes innenfor strekene.

Det er jo gjerne her teknikken slår inn hos deg som spiller. Man må time slagene slik at det ikke slåes for hard og langt, og gjerne prøve å få den på motsatt side av der motstanderen er.

Jeg har alltid lurt på hvorfor poengene i tennis gies 15, 30, 40 og game. Men har vel heller aldri gått så hardt inn for å finne det ut heller.

Kampene spilles best av tre sett. Du kan spille alene mot maskinen eller mot en venn. Det er mulighet for å endre spillets vanskelighetsgrad slik at din datastyrte motstander spiller bedre.

Tennis er også et enkelt spill visuelt sett. Her har Nintendo fått hele banen inn på en skjerm. Grafikken er enkel, men funskjonibel. Den observante spiller kan se at det faktisk er Mario som er dommeren. Han “roper” ved hjelp av snakkebobler om ballen er inne eller ute. Spillerne er vel detaljerte nok og er utstyrt med t-skjorte i forskjellige farger.

Musikk er fraværende med unntak av startskjermen og lydeffektene er enkle, men gjør en grei jobb.

Selv om Tennis i kanskje er et enkelt spill, så er det jo fascinerende. Jeg tok meg i å spille ganske intenst, for jeg ville jo være best mulig for å vinne over min motstander. Selv om spillet er 40 år, er dette faktisk veldig gøy å spill.

Tittel: Tennis
Utvikler:
 Nintendo R&D1

Utgiver: Nintendo
Utgitt:  Japan – 14. januar 1984 (spillet er lagd i 1983 i følge Wikipedia). USA – 18. oktober 1985. Europa – 1. september 1986
Kategori: Sport
Spillerere: 1
Platform: NES (Nintendo Entertainment System)

Tennis (NES, 1984)

Tennis (NES, 1984)

Tennis (NES, 1984)

Legg igjen kommentar