anmeldelse-testPlaystation (PSOne)Sony

Anmeldelse: Lemmings & Oh No! More Lemmings (Playstation, 1998)

Lemmings & Oh no! More Lemmings (Playstation, 1998)

Lemmings til den Sony Playstation (PSOne) kom først i 1998, men da i dobbelt utgaven Lemmings & Oh No! More Lemmings på en og samme disk.

Ikke helt uventet skiller ikke Lemmings seg nevneverdig ut på Playstation enn andre maskiner. Grafikken er god og detaljert, men jeg synes kanskje fargene er noe blassere enn på Amiga.

Lemmings-ikonene på menyen er animerte, noe kun den kansellerte arkade versjonen hadde. Det er mulig å bruke musepekeren for å velge egenskapen for Lemmings, eller man kan bruke L2- og R2-knappene. Noe som er greit siden man da slipper å ta vekk pekeren fra der ting skjer på skjermen. Dessuten støtter spillet Playstation Mouse, noe som helt sikkert er å foretrekke, da spillet i utgangspunktet er designet for og mye lettere å bruke med mus.

En annen ting spillet har fra den kansellerte arkadeversjonen, er Fast Forward. Med den funksjonen kan du hurtigspole forover. Så når brettet er satt opp og alle hindre sikret, og det bare er for Lemmings å gå til mål, slipper du all ventinga med å bruke Fast Forward. Lemmings løper da av gårde.

Introen til spillet er en 3D-rendret animasjon. Når den er ferdig kan du starte et nytt spill, enten Lemmings eller Oh no! More Lemmings. I steden for passord som i alle andre versjoner, kan spillet lagres på minnekortet.

Spillet har alle de 120 brettene i Lemmings, men har bare 89 av de 100 originale i Oh No! More Lemmings! Og flerspiller-delen er mangler, men det gjelder jo de fleste konverteringer av Lemmings.

Det som er felles for begge versjonene på disken, er egenskapene du kan gi til de ellers så dumme Lemmings. Ikke uventet er dette Climber, Floater, Bomber, Blocker, Builder, Basher, Miner eller Digger.

Lemmings har vanskelighetsgradene Fun (easy), Tricky (medium), Taxing (hard) og Mayhem (extra hard). Oh no! More Lemmings har Tame (easy), Crazy (medium), Wild (hard), Wicked (extra hard) og Havoc (for pros only).

Musikken spilles av fra CD-delen av disken, men mister kanskje noe av sjarmen jeg liker ved 8- og 16-bits musikk.

Lemmings på Playstation fungerer absolutt. Om det kom seint i forhold til andre versjonen, fikk Playstation-eierne i 1998 både Lemmings og Oh No! More Lemmings på en og samme disk.

Utvikler: Distinctive Software
Utgiver: Psygnosis
Utgitt: 1998
Kategori: Puzzle
Spillerer: 1
Platform: Sony Playstation (PSOne)

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Anmeldelse: Lemmings & Oh No! More Lemmings (Playstation, 1998)

Legg igjen kommentar