nyheter

SpillExpo 2014 sett med retro-øyne

Jeg besøkte SpillExpo 2014 lørdag 8. november. Og det var stappfullt med folk, kanskje litt for mange.

SpillExpo har først og fremst fokus på det nye innen spill og teknologi, men heldigvis vies det plass til røttene. Den teknologiske urtiden.

Spillmuseet bør alltid besøkes. Deres stand var fyllt med godsaker fra 70-tallet og fram til i dag. Alt fra spillkonsoller til datamaskiner i ulike varianter. Og selv om jeg var på Retrospillmessen (som Spillmuseet arrangerte) før sommeren, oppdaget jeg denne gang nye ting. Et par micro-computere som jeg ikke hadde sett før. Timex Sinclair 1000 og Sony Hit Bit, for å være presis.

Det gikk an å prøve både blant annet Amiga 500, Commodore 64, Master System og NES.

I tillegg var det tre butikker som solgte gamle spill og konsoller; Retroland, Retroplay.se og en privat person (jeg dessverre ikke husker navnet på). Mye spennende, men hva skal man kjøpe? Det blei bare Tennis (Game Boy) og R.C Grand Prix (Master System) på meg.

På Retroland var det også mulig å prøve gamle Nintento-konsoller.

Retro-standene var svært godt besøkt. Mye folk der hele tiden. Mens mange av dagens unge synes kanskje grafikk og blip-blop-lyden ikke imponerer, er det for mange av oss andre knyttet mange gode minner og en stor dose nostalgi til dette. Trolig slik dagens spillere vil føle om 20-30 år for det de spiller nå.

Uansett viktig og bra å se sammenhenger og utvikling. Spillhistorien er spennende.

Det var fint å se så mye retro på SpillExpo 2014.

This slideshow requires JavaScript.

3 thoughts on “SpillExpo 2014 sett med retro-øyne

Legg igjen kommentar