anmeldelse-testPCTilbakeblikk

Tilbakeblikk: The Sims 2 (PC, 2004)

Et spill jeg spillte veldig mye i sin tid, var The Sims som kom på PC i 2000. Derfor var jeg veldig spent, da The Sims 2 skulle lanseres høsten 2004. Jeg tror kanskje dette var det første spillet jeg noensinne har forhåndsbestilt.

The Sims 2 kan spilles på litt forskjellige måter. En av tingene som er veldig gøy å holde på med, er å lage menneskene man skal spille med. Dette er jo noe av det første man møter i spillet. Og her har du uante muligheter. Mens man i originalen hadde et visst antall valgmuligheter på hvordan figuren din skulle se ut, er mulighetene i The Sims 2 nesten ubegrensede. Siden figurene nå er i 3D har du mye større frihet til å plassere øynene i den avstanden fra hverandre som du ønsker. Eller hvor stor eller liten eller smal eller tykk nesa skal være. Du kan ha bollekinn, et helt “normalt” kinn eller veldig markerte kinnben. Tykk, tynn eller noe midt i mellom.

The Sims 2 (PC, 2004)

Akkurat denne delen av spille kan du bruke veldig lang tid på om du vil. Sitte og perfeksjonere figuren din til akkurat slik du vil ha han eller henne.

Interiør er en annen aktivitet som kan ta mye tid. Det å bygge opp et hus fra grunnen av kan ta mye tid, men kan også være veldig gøy. Lage planløsninger, finne ut hvordan kjøkken og stue skal være. Plassere do og bad på en optimal plass i forhold til andre rom. Så er det jo å innrede rommene med bord og stoler, pyntegjenstander. Så gjelder det jo å plassere ting greit slik at simmene kan passere.

Jeg hadde vel ofte soverom og bad oppe, mens stue og kjøkken var nede.

En ting som er nytt i The Sims 2, er genetik. Det betyr at om figurene dine får barn sammen, så vil barnet bli en krysning mellom dem som du vil kunne se på utseende. Nytt denne gangen er også at du kan følge en sim fra vugge til grav, gjennom et helt livsløp.

Det er selvsagt en god del du skal holde styr på. I det daglige må du jo passe på at simmene blant annet går på do, holder seg rene og og får nok hvile. Noe klarer de å gjøre på egenhånd, men det er selvfølgelig lurt å følge med, slik at du ligger i forkant av eventuelle kriser. Går måleren i bunn, så er det ikke sikkert at de vil lystre slik du vil.

Simmene har også et overordnet mål med ambisjoner og ønsker i tillegg til bekymringer. Nærmere de seg sine ambisjoner, blir simmene lykkeligere. Men om det er bekymringene som overtar, ja, da går det kanskje ikke like godt med dem.

Som i det første spillet gjelder det å putte på forskjellige kunnskaper for å øke ferdigheter som blant annet matlaging og mekanikk. Dette kan gjøres ved å lese bøker, se TV eller reparere ødelagte ting.

The Sims 2 (PC, 2004)

Om du ikke vil eller har tid, så kan du velge å bruke en av de ferdige familiene og flytte inn i et møbelert hjem. Dette kan jo være et greit utgangspunkt for spillingen din og kanskje gi litt inspirasjon til hvordan husene kan designes.

Det finnes flere forskjellige nabolag du kan velge mellom når du skal flytte inn en familie, om det er en ferdiglagd  familie eller en du har startet fra skrætsj med.

Noe som var helt nytt i The Sims 2, var at du kunne ta opp video av det som skjedde direkte i spillet. Det var vel ikke så helt vanlig på denne tiden, men noe man jo gjør nå hele tiden. Den laveste oppløsningen var på 128×128, mens beste oppløsning var på 640×480. Så her måtte du gjøre en liten vurdering ut i fra hvor god maskinvare du hadde.

The Sims 2 er en naturlig utvikling fra originalen som kom fire år tidligere. Noe av det første man legger merke til, er grafikken. Mens man i originalen baserte seg på pikselgrafikk og 2d, er alt i The Sims 2 lagd med 3D-objekter. Det gir jo uante muligheter. Du er ikke bundet til det isometriske snittet som var i det første spillet. Nå kan du bevege deg mer eller mindre fritt rundt i din sim-verden. Du kan rotere og zoome slik du vil og alt ser fremdeles bra ut.

Jeg brukte nok ikke like mange timer i The Sims 2 i 2004 som jeg gjorde med The Sims i 2000, men jeg hadde det garanter gøy med dette spillet også. Det blir hva du gjør det til. Om du bruker mye tid på å lage simmene eller dekorere huset, prøve å få dem til å oppnå målene sine her i livet eller rett og slett bare kjøre dem i krøfta. Du har uante muligheter til å spille The Sims 2 på og alle måtene er helt greit å spille på. The Sims 2 var absolutt et spill jeg koste meg veldig med.

Skjermbildene er tatt i The Sims 2 Ultimate Collection, fordi dette var det eneste som ville kjøre på min Windows 11. Så innholdet der kan avvike noe fra det originale The Sims 2.

Utvikler: Maxis
Utgiver: Electronic Arts
Platform: Windows
Utgitt: USA – 14. september 2004. Europa – 16. september 2004
Kategori: Simulator
Spillerer: 1 (om gangen)
The Sims 2 (PC, 2004)
The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)
The Sims 2 kom først ut på fire CD-plater. Senere kom den også ut i DVD-utgave.

The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)
Det kan gå hardt for seg i The Sims 2.
The Sims 2 (PC, 2004)
På do må man…

The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)
Så var det klesvalget da…

The Sims 2 (PC, 2004)

The Sims 2 (PC, 2004)
The Sims 2 ved installasjon på Windows 98.

One thought on “Tilbakeblikk: The Sims 2 (PC, 2004)

Legg igjen kommentar