anmeldelse-testMaster SystemSega

Anmeldelse: Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Et av de sportspillene jeg spilte en god del på begynnelsen av 90-tallet, var Olympic Gold til Sega Master System. Spillet blei lagd til sommer-OL i Barcelona i 1992.

Dette er et av minte favoritt sportsspill til Master System. Grunnen er varierte idrettsgrener og svært underholdene spesielt med flere spillere. Også et stort pluss for stupekonkurransen (lett mer om det senere).

De som spilte en del sportsspill på 8-bit maskiner husker at her må det trykkes fort og mye. Dette gjelder også i en god del grener i Olympic Gold. Men i både stavsprang, hekk og slegge på må i det i tilleg times for hopp og kast. Pil og bue gjelder det å konsentrere seg og i stup må det hoppes riktig.

Olympic Gold har totalt sju ulike idrettsgrener. De kan spilles med opp til fire spillere. Du har mulighet for å trene i hver gren og da får du se en måler som viser farten (hvor raskt du trykker). Dette ser du ikke når du konkurrerer, men gir deg jo en viss følelse av hvor fort det må trykkes.

Du kan konkurrere i et utvalg av grenere kalt Mini Olympics eller i alle, Full Olympics. Ulike vanskelighetsgrader (Club, National og Olympic) gjør at du kan øve deg opp til å bli en ordentlig olympisk atlet.

Olympic Gold er en av mine favoritter på Sega Master System.

100m sprint

Her gjelder det å trykke så mye som gamepaden tåler for å komme raskest i mål. En gangske standardøvelse i sportspill.

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Hammer throw

Slegge er ganske morsom. På det gjevne kaster jeg ganske greit og når alt klaffer, kan det gå veldig langt. Først må man få opp farten før slegge skal slippes, og det er timingen her som må sitte for at det skal bli et veldig langt kast.

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Archery

Jeg liker også bue veldig godt. At det går på tid og at det også er litt vind, er en stressfaktor som man må prøve å ha under kontroll.

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

110m hurdles

Igjen må det trykke så fingrene blir såre. Men nå må det også times for hopp når hekkene kommer. Det blir ofte en del riv på meg i løpet av et løp.

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Pole vault

I stavsprang er det en del ting som må sitte. Først må man få opp god løpefart, så skal staven settes ned på riktig tidspunkt, før man

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Diving

I de fleste sportspill på 8-bit maskiner, så er stuping å hoppe og lande rett. I Olympic Gold har du veldig god kontroll på hva som skal gjøre. Det er fire hopp som skal gjennomføres. De tre første er forhåndsbestemt om det er stillestående forlengs, forlengs med fart eller baklengs. Men du kan velge vanskelighetsgrad for stupet og hvordan du vil hoppe. Fjerdehoppet er fritt, men her er det jo lurt å velge en kombinasjon du er god på.

Når du har valgt kombinasjoner, så må du jo gjennomføre hoppet også. Her kan det lønne seg å øve litt på forhånd. Da får du se hvordan hvert hopp skal gjennomføres.

Dette er no min favoritt i dette spillet.

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

200m freestyle swimming

Svømming er nok en gren hvor det skal trykkes, men denne gangen i vann.

Olympic Gold (Sega Master System, 1992)

Utvikler: US Gold
Utgiver: Sega
Utgitt: 1992
Kategori: Sport
Spillerer: 1-4
Platform: Sega Master System

Legg igjen kommentar