anmeldelse-testGame BoyNintendotilbehør

Test av Game Boy Camera (1998)

Game Boy Camera (1998)

Digitalkameraene hadde ikke slått igjennom i 1998. Det var ingen mobiltelefoner med kamera. Det lå enda noen år fram i tid. Men 1998 var året da Nintendo lanserte sitt Game Boy Camera. Europa og USA kunne kjøpe kameraet i begynnelsen av juni og dermed forevige sine sommerminner, mens japanerne måtte vent helt til september.

Spesifikasjonene til Game Boy Camera er ikke de helt store sett i fra dagens ståsted. Kameraet tar bilder med oppløsning på 256 x 224 men skaleres ned til halvparten av dette, siden Game Boy skjermen ikke er noe større. Og fargepalletten består naturlig nok av fire gråtoner. Det er kun plass til 30 bilder på kameraet, så motiver må velges med omhu.

Game Boy Camera kommer i fem ulike farger: rød, blå, grønn, gul og gjennomsiktig lilla. Siste nevnte kom kun ut i Japan. I tillegg var det en Zelda spesial utgave i gull som kun var tilgjengelig i USA gjennom Nintendo Power.

Game Boy Camera (1998)
Selfie old-style!

Begrensningene i kameraet er jo det som gjør bildene karakteristiske og det er dette som jeg synes er kult. Det er ikke mange piksler til rådighet og både kontrast og lysstyrke må nok stilles på for å få det opptimale bildet.

Du har litt ulike valg når du skal ta bilder.  Ikke uventet kan du ta helt vanlige bilder. Kameraet kan snues 180º slik at du kan ta bilde av deg selv også. Det er mulig å ta bilde med tidsforsinkelse slik at du for eksempel selv kan være med på et gruppebilde. Time-lapse bilder er også mulig. I tillegg kan du ta panoramabilder og ulike fotomontasjer.

Det å skulle få bildene ut fra Game Boy Camera er ingen enkel sak. Det mest åpenbare alternative er Game Boy Printer som Nintendo også ga ut i 1998. Bildene blir da printet ut i frimerkestørrelse. Et annet alternativ er Mad Catz sin link kabel. Men den krever en PC med parallellport (ikke så mange som har det lenger) og helst en Windows 98 maskin (har prøvd med XP, men måtte mye knoting til).  BitBoy er kanskje det beste alternativet, men det koster en del. Jeg hadde kanskje et håp om at Retron 5 eller Retro Freak støttet Game Boy Camera, men det gjør de dessverre ikke. Et siste alternativ er jo å bruke Super Game Boy til SNES eller Game Boy Player på Game Cube og gjøre opptak derfra.

Du har mulighet til å forandre rammen rundt bildene. Det finnes 18 ulike varianter og min favoritt er den med teksten Game Boy. Det er også mulig å kludre litt på bildene om du skulle ønske det.

Som en liten bonus finnes det noen minispill på Game Boy Camera også; Ball, DJ (mix egen musikk) og Space Fever II. I tillegg Run! Run! Run! som dukker opp når man får nok poeng i Space Fever II.

Game Boy Camera er absolutt en morsom dings å ha til sin Game Boy. Gøy å kunne ta bilder old-style!

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar