anmeldelse-testMega Drive/GenesisSega

Anmeldelse: Olympic Winter Games Lillehammer 1994 (Sega Mega Drive, 1994)

olympic_winter_games_lillehammer_94_26_megadrive_tv

De 17. olympiske vinterleker på Lillehammer i 1994 var en fantastisk flott sportsfest som varte i 16 dager. Ikke bare var det et godt arragenment, men Norge kom som nr. 2 på medaljeoversikten (og hadde flest medaljer totalt).

Men gode vinterleker i virkeligheten, trenger nødvendigvis ikke resultere i et godt TV-spill. Olympic Winter Games Lillehammer 1994 på Sega Mega Driver er et spill du glatt kan hoppe over. Har du muligheten til å spille Winter Games på Commodore 64, bør du gå for det spillet i steden for.

Grunnen til at jeg ikke er fornøyd med dette spillet, er at kontrollen ikke fungerer i det hele tatt. Verst er det i de alpine grenene. Har ennå til gode å komme greit i mål. Kontrollen fungere best i bob/aking.

Lillehammer ’94 består av 10 grener, i alle fall på papiret. Det er Utfor, Aking, Kulekjøring, Super G, Bob, Hopp, Skiskyting, Storslalåm, Kortbaneløp på skøyter og Slalåm.

Og her kommer innvending nummer to. 40% av spillet består av nedoverski. Grenene utfor, Super G, storslalåm og slalåm går så å si ut på akkurat det samme; å bevege seg nedover en bakke gjennom porter. Det gir lite variasjon og når kontrollen i tillegg ikke er god i det hele tatt, ja, da blir ikke dette bra.

Skiskyting kunne vært veldig gøy. Å bevege seg på skia går fint, men når det kommer til skytinga fungerer ikke kontrollen i det hele tatt. Det er nærmest umulig å holde sikte i ro og jeg er glad om jeg i det hele tatt treffer et par ganger i løpet av et renn.

Grenene jeg liker best er bob og aking, teknisk sett er det akkurat samme å spille. Så en av grenene hadde kanskje holdt. Men her er det i alle fall mulig å perfeksjonere ferdighetene sine til stadig å få bedre løpstider. Kontrollen fungerer veldig godt.

Men et par ting skal Lillehammer ’94 ha. Det var det første offisielle vinter-OL spillet og bruker maskotene Kristin & Håkon og den offisielle Lillehammer-logoen for det de er verdt. Det gjør selvsagt spillet mer autentisk. I tillegg brukes piktogrammene (helleristningene) som representerer de ulike grenene det konkurreres i. Du får også menyene på norsk og det er mulig å skrive navnet sitt med de særnorske bokstavene æøå, noe som hører med til sjeldenhet i TV-spillverden.

Men dette til tross, er ikke nok for å gjøre Olympic Winter Games Lillehammer 1994 til et godt spill. Du går ikke glipp av stort om du hopper over dette spillet.

Utvikler: Tiertex
Utgiver: US Gold
Utgitt: 1994
Kategori: Sport
Spillerer: 1-2
Platform: Sega Mega Drive

Denne anmeldelsen publiserte jeg første gang på frankeivind.net 16. februar 2014.

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “Anmeldelse: Olympic Winter Games Lillehammer 1994 (Sega Mega Drive, 1994)

  • Du har rett i at det eneste som gagner spillet er alt det autentiske rundt OL på Lillehammer. Dette er vel kanskje viktigst for oss her i Norge, så kan tenke meg en del utenlandske spillere ble/blir ekstra skuffet. 🙂

    Reply

Legg igjen kommentar