anmeldelse-testNintendoSNES (Super Nintendo/Famicom)

Anmeldelse: Super Mario World (Super Nintendo, 1992)

Super Mario World (SNES, 1990-1992)

Nintendo kunne nok ikke valg et bedre spill til lanseringen av Super Nintendo. Super Mario World var et av lanseringstitlene, da Super Nintendo blei lansert i både Japan (1990), USA (1991) og Europa (1992).

Mario er i dette spillet på et av sine beste eventyr noen sinne, kanskje bare slått av Super Mario Bros. 3 på NES. Disse spillene er i det minste gjevngode.

Han møter rask på Yoshi, en grønn liten dinosaur (som senere fikk sitt helt eget spil), som hjelper til på veien til Bowser som holder prinsesse Toadstool fanget.

Yoshi har en rekke egenskaper som er til hjelp for Mario. Han kan blant annet gå på pigger uten å ta skade av det og spise fiender og spytte dem ut igjen for å ta andre fiender.

Super Mario World er et veldig stort spill. Man trenger på ingen måte spille alle brettene for å klare spillet, men det gjør det jo selvsagt morsommere. Mange av brettene har også flere utganger som gjør at man kommer til nye deler av spillet man ellers ikke ville kommet til. Og selv om jeg har spilt dette spillet en del ganger i årenes løp, er det ikke alltid jeg husker hvor jeg må gå for å komme til de forskjellige utgangene. Noe som jo gjør det gøy å spille spillet på nytt.

Flere steder i spillet har du de såkalte Switch Palace. De finnes i gul, grønn, rød og blå utgave og når du har tatt dem sprer de ut blokker i sine respektive farger på ulike brett, slik at det noen steder blir enklere å klare, mens man i andre brett kommer til nye steder.

Grafikken i Super Mario World er veldig flott. Fargerik og detaljert. Men man kunne vel ikke ventet annet når dette var Marios første 16-bits eventyr. Musikken er ikke noe dårligere og det er mange gode temaer på de forskjellige brettene.

Suksessen til Super Mario World, ser man blant annet i salgstallene. 20 millioner på verdensbasis. Spillet blei også gitt ut på Game Boy Advance i 2002 under navnet Super Mario World: Super Mario Advance 2 og har også dukket opp på Virtual Console til både Wii og Wii U.

Vokste du opp på begynnelsen av 90-tallet, er sjansen stor for at du spilte Super Mario World. Og har du ikke prøvd det ennå, så anbefales spillet på det aller varmeste.

Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Utgitt: 1992 i Europa (1990 i Japan, ’91 USA)
Kategori: Platform
Spillerer: 1-2
Platform: Super Nintendo

This slideshow requires JavaScript.

 

 

Legg igjen kommentar