jubileumkonsollSegaSega Saturn

Sega Saturn er 20 år

Sega Saturn

Sega Saturn blei lansert i Japan 22. november 1994, noe som gjør denne konsollen 20 år gammel.

Sega fikk en ukes forsprang på Sony, som lanserte sin Playstation 3. desember.  Men det var Sony som til slutt dro det lengstre strået, med ca 102 millioner solge konsoller. Sega Saturn solgte bare 9,5 millioner, noe som sees på som en kommersiellfiasko.

USA og Europa fikk Saturn i henholdsvis mai og juni 1995.

Et av problemene til Sega Saturn var maskinvaren. Den var riktig nok svært imponerende, da den kom. Det som gjorde det komplisert, var at Saturn besto av hele åtte prosessorer. Noe som gjorde det vanskeligere å programmere maskinen. Det var to video prosessorer, en som tok hånd om sprites, teksturer og polygoner (DVP1) og en som tok hånd om bakgrunden (VDP2). En lydprosessor, en rekke hjelpe-prosessorer og en Hitachi SH-2 (hovedprosessor). Sega Saturn er en 32-bit maksin.

Sega Saturn var rimelig godt utstyrt med minne. 2 MB jobbminne, 1.5 MB grafikkminne og 0.5 MB lydminne. Oppløsningen strakk seg fra 352 x 224 til 704 x 480.

Det kanskje mest omtalte spillet til Sega Saturn, er Sonic X-treme, et spill som aldri blei sluppet. Men av de som kom ut, var det mange som var kom fra Sega arkade-portefølje. Det var spill som, Daytona USA, Die Hard Arcade, Sega Rally, Virtua Cop og Virtua Fighter.

Panzer Dragoon Saga og Nights Into Dreams er spill som kommer høyt opp på Topp 10-lister.

Det var også mulig å koble Sega Saturn til internett med Sega NetLink. Fem spill støttet dette: Daytona USA, Duke Nukem 3D, Saturn Bomberman, Sega Rally og Cyber Troopers Virtual-On: Operation Moongate.

Jeg kjøpte Sega Saturn for noen år siden, og må nok kanskje spille litt på den igjen.

Foto: Wikipedia
Kilde: Wikipedia

Legg igjen kommentar