anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Duck Hunt (NES, 1987)

Duck Hunt (NES, 1984)

Duck Hunt er et av de klassiske spillene til Nintendo NES. Svært morsomt og underholdnene å spille. Spillet kom ut i 1987 i Europa (året etter NES lanseringa i Norge), men var på det japanske markedet allerede i 1984.

Kortversjonen av Duck Hunt er at du med NES Zapper skal skyte flest mulig ender for å få mest mulig med poeng. Men så finnes det noen varianter av spillet.

I Game A er det en fugl som flyr, mens det i Game B er to fugler som flyr samtidig. Det er forskjellene. Likhetene er at det i hver runde er 10 fugler som flyr og at du må treffe et visst antall av dem for å komme videre. Du har også tre skudd, noe som betyr at du kan bomme to ganger i Game A, men kun en gang i Game B for å gå videre.

Noe jeg hadde glemt, da jeg spillte Duck Hunt igjen, var Game C Clay Shooting. Her er det leirdueskyting som gjelder. To disker skytes ut samtidig, også her må du treffe et minimum for å komme videre til neste runde.

Felles for alle variantene i spillet, er at det blir vanskeligere etter hvert som du kommer utover i spillet. Endene flyr raskere og du må treffe fler av dem for å komme videre.

Duck Hunt er faktisk basert på et annet Nintendo spill, nemlig Beam Gun: Duck Hunt. Dette var et elektronisk leketøy som kom ut i 1976 i Japan. Som en liten kuriositet kan det nevnes at Sega i 1969 hadde et mekanisk arkadespill ved navn Duck Hunt.

Jeg oppdaget et par ting, da jeg spillte Duck Hunt på nytt nå. Endene kommer i tre ulike farger: sort, lilla og blå. Men når de skytes og hunden holder opp byttet, er dette alltid en sort fugl. Den mest sannsynlige forklaringen på dette, er å spare plass i ROM (som var begrenset og dyrebar på 80-tallet).

Når du bommer på fuglen, så flyr den vekk. I Game A får du beskjeden ‘Fly away‘, mens du ikke får noe slikt i Game B.

I Game A er det faktisk mulig for en spiller nr. 2 og bruker NES-kontrolleren til å forandre hvilken rettning fuglen flyr i.

Nei, det er ikke mulig å skyte hunden (selv om du har lyst). Dette skal bare være mulig i en bonusrunde på arkadespillet Vs. Duck Hunt.

Det er fremdeles svært gøy og underholdene å spille Duck Hunt på NES. Kan anbefale å børste støvet av dette spillet, om du ikke allerede har gjort det.

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar