anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmeldelse: Super Mario World – Super Mario Advance 2 (Game Boy Advance)

Dette er del 10 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og Game Boy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side i 2002 og senere på frankeivind.net. Anmeldelsene republiseres nå på denne bloggen til glede for nye lesere. Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Anmeldelsen blei første gang plublisert 23. juli 2002.

Super Mario World: Super Mario Advance 2

Super Mario World: Super Mario Advance 2

Super Mario World: Super Mario Advance 2 er en perfekt kopi av SNES versjonen som blei lansert sammen med maskinen da den kom i 1990. Mange anser dette som et av, om ikke det beste spillet i denne sjangeren (muligens bare slått av Super Mario Bros. 3 til NES). Så det er på ingen måter noe dårlig spill som har kommet til GBA. Alt i SNES versjonen er med, pluss noen små forandringer.

Som vanlig har Bowser kidnappet Toadstool og det er Mario (denne gangen kan du også velge Luigi) som nok en gang må komme til unsetning. Handlingen foregår på Yoshi’s Island, og ikke helt overranskende får Mario hjelp av Yoshi.

Grafikk:
Så vidt jeg kan se, er det ingen grafiske forskjeller mellom Super Mario World til SNES og GBA. Det eneste er jo selvsagt at GBA har noe mindre skjerm og dermed dårligere oppløsning enn SNES, men spillet bærer ikke preg av dette. Grafikken er nydelig og velpolert til tross for sine 12 år. Det er ingen problem å se objektene på skjermen, men noen steder som er ganske mørke kan være vanskelig å se. Det er ikke spillets feil, men mangel på backlight i GBA. Av helt ny grafikk er en intro til spillet som er ganske fin.

Lyd:
Musikken er god og passer fint til temaene på de ulike bretta. Lyden fra GBA kan kanskje bli noe tynn og jeg vil derfor anbefale bruk av høretelefoner. Lydeffektene er også gode og det er kommet noen nye samplinger til både Mario og Luigi.

Spillbarhet:
Dette er et veldig stort spill med hele 96 utganger, inkludert de i Special World. I tillegg til Mario kan du også spille Luigi selv om han er litt vanskeligere å kontrollere. Han har samme egenskaper som i SMB2 til NES, og han gode flygeegenskaper kan benyttes i på enkelte brett for å nærmest fly over det uten å bevege seg noe særlig nede på bakken. Selv om man spiller brett etter brett, er ikke SMW et helt linært spill. En del brett har hemmelige utganger og det går an å velge alternative ruter på oversiktskartet. Man trenger med andre ord ikke spille gjennom alle bretta for å klare spillet. Det er fult mulig å klare hele spillet på rundt 40 minutter, men da må du kjenne til alle hemmelige veier. Selv når SMW er ferdig spillt er det gøy å komme tilbake på tidligere brett å spille. En oppgave kan jo være og få samla sammen alle Dragon Coins, det skal være 5 på hvert brett. Vil du ha en avkobling fra spillinga, kan du jo alltids spille Mario Bros. som følger med som en ekstra bonus. Du kan også spille sammen med 3 andre.

Super Mario World: Super Mario Advance 2 er et absolut must. Har du ikke spilt spillet før, er dette din store sjanse. Var du så heldig å ha en Super Nintendo tidlig på 90-tallet, blir dette et hjertelig gjensyn. God spilling!

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar