E3MicrosoftnyheterXbox (original)

Xbox originalspill kommer til Xbox One


Det er alltid store forventninger når de store selskapene holder sine pressekonferanser på E3 i Los Angeles. Søndag kveld 11. juni var det Microsoft som hadde sin pressebriefing.

Fra scenen kunne Phil Spencer (Xbox-sjefen) fortelle at de originale Xbox spillene skal kunne spilles på Xbox One i løpet av året. Fra før av støtter Xbox One rundt 400 Xbox 360 spill og nå kommer altså de klassiske Xbox spillene.

Det var kun Crimson Skies blei spesifikt nevnt som bakoverkompatibel. Men her kommer det garantert fler. De originale Xbox diskene vil virke og digitale lisenser vil bli overført i følge Albert Penello (sjefsmarkedsfører for Xbox).

I tillegg til annonseringen av bakoverkompatibilitet for de originale Xbox spillene på Xbox One, som var en knapp brøkdel av presentasjonen, kunne Microsoft annonsere Xbox One X.

Xbox One X som tidligere gikk under navnet Project Scorpion, er i korte trekk 4K versjonen av Xbox One. Den består av en 8-kjerners spesialdesignet hovedprosessor fra AMD på 2.3GHz. Har 12GB DDR5 minne, 6 Teraflop GPU. Støtter HDR, UHD Blu-ray og den er faktisk hakket mindre enn Xbox One S.

Alle spill og tilbehør til de ulike Xbox One variantene vil virke om hverandre. Et 4K-spill vil virke på en vanlig HD-Xbox One. Mange av de store titlene vil bli oppdatert i høst til å støtte 4K på Xbox One X.

Hele pressekonferansen til Microsoft kan sees i videoen under.

Legg igjen kommentar