anmeldelse-testCommodoreCommodore 64

Anmeldelse: Summer Games (Commodore 64, 1984)

Summer Games (Commodore 64, 1984)

Sports spill kan kan være svært morsomt og undeholdende å spille, spesielt når man er fler sammen.

Jeg husker at det var en i gata som hadde Commodore 64, da jeg var liten og spillet Summer Games. Vi spilte det mye og hadde det veldig morsomt.

Summer Games blei sluppet av Epyx på Commodore 64 i 1984 og er det først i en lang rekke Epyx Games-spill. Spillet blei veldig populært og det kom naturlig nok en oppfølger med nye idrettsgrener.

Spillet inneholder åtte ulike konkurranser i seks forskjellige idrettsgrener. Svømming og løping finnes nemlig i to ulike varianter.

Åtte spillere kan spille sammen. Så dette kan bli riktig så moro. Det blir garantert latterkuler når motstanderne dine ikke klarer å gjennomføre en øvelse. Jeg merket selv at jeg var ganske rusten siden det er mange år siden sist jeg jeg spilte Summer Games. Turn og stavhopp trenger litt timing for at det skal bli godt resultat. Mens svømming og løping “kun” krever rask rytmisk trykking på knappen.

Det er mulig å velge mellom 17 land + Epyx som du kan konkurrere for. Syntes alltid at det var morsomt at man kunne velge Norge som land i slike spill. Det kan du i Summer Games.

Pole vault

Her er det timing som gjelder. Først må du finne ut når staven skal settes ned i bakken. Deretter gjelder det å slippe staven på rett tidspunkt for å komme over uten å rive.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

Platform diving

Her skal det både hoppe forlengs og baklengs, med skru og rotasjon. Så skal du selvsagt prøve å unngå magaplask når du lander da. Det er ikke alltid like lett.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

4x400m relay

Knappetrykking er viktig i sportsspill. Så i stafetten gjelder det å finne en god rytme slik at du løper gjevnt.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

100m dash

100 meter sprint er ikke helt ulikt stafetten. Er jo en grei måte å øke antall aktiviteter ved gjenbruk av liknende øvelser. Også her gjelder det å trykke raskt på løpeknappen.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

Gymnastics

Det er vel ikke så mye grasiøst her, i alle fall ikke for min del. Blir fort mye knall og fall. Ikke bare skal det times riktig på springbrettet for å komme opp på bommen, det skal også snurres for å få god poengsum, samt at man må lande stående.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

Freestyle relay

Også i stafettsvømming må man trykke som en gal på knappen. Kommer man ut av rytmen, går det veldig trått.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

100m freestyle

Helt likt stafettdelen, bare at her svømmer du alene.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

Skeet shooting

Å skyte på disker er morsomt, men utfordrene, spesielt når to disker skytes ut samtidig.

Summer Games (Commodore 64, 1984)

Utvikler: Epyx
Utgiver: US Gold
Utgitt: 1984
Kategori: Sport
Spillerer: 1-8
Platform: Commodore 64 (blei også portet til mange andre formater)

Legg igjen kommentar