messer/utstillingernyheter

Game On 2.0-utstillingen på Teknisk museum i mars

illustrasjonsfoto-gameon2_01
Det er vel nesten et par år siden jeg hørte nyheten om at Game On 2.0 skulle komme til Teknisk museum og jeg gledet meg veldig allerede den gang.

Nå er tiden straks inne. 9. mars åpner Game On 2.0 utstillingen på Teknisk museum og skal vare fram til 29. januar 2017. Du har med andre ord svært god tid på å besøke den, både en, to og tre ganger.

Jeg har de siste årene vært på en rekke retrospillmesser og synes det er utrolig morsomt. Nå får jeg sjansen til å se og prøve ende mer. Og det gleder jeg meg veldig til.

Jeg har hentet et lite avsnitt fra Tekniskmuseum.no om litt av hva man kan se på utstilling:

Datamaskiner har siden begynnelsen også vært brukt til utvikling av spill. På tidlig 1960-tall muliggjorde den kolossale PDP-1 maskinen programmering av pionerspillet Space war. Ataris Pong- maskiner fra 1972 startet den første virkelige spillboomen, da flere og flere unge ble hekta på å spille “video games” i kafeer og spillehaller. Pong ble siden lansert på hjemmekonsoll, og i Game On kan man blant annet se og spille på de ti mest innflytelsesrike og populære konsollene samlet i en egen avdeling. Utstillingen inkluderer en egen avdeling med spillbare, originale arkadespill fra 70- og 80-tallet, inkludert Pac-Man, Donkey Kong, Asteroids, og Space Invaders.

Det er med andre ord mye å glede seg til. Ta gjerne en titt på Facbook-siden for utstillingen også for oppdatert informasjon.

Jeg kommer tilbake med omtale av utstillingen når jeg selv har fått vært der.

Foto: © 2015-16 Frank Eivind Rundholt (tatt på Retrospillmessen 2015)

Legg igjen kommentar