musikknyheter

Spillmusikk på svensk TV

spillmusikk-svt2_00_f-bDet er ikke ofte en TV-kanal setter av en hel kveld til TV-spill. Men det gjorde svenske SVT2 med Kulturstudion på lørdag 30. januar. Hovedfokuset var på spillmusikk.

Kvelden startet med dokumentaren Logga ut för fan – en film om kvinnor i spelindustrin som tok for seg kvinner i spillindustrien. [Tilgjengelig til 29. februar, men kan dessverre ikke sees i Norge]

Program nummer to var Blip blop – spelmusik från Super Mario till symfoniorkester [kan sees i Norge, tilgjengelig til 29. februar]. Interessant, men savner enda mer dypgående på musikken fra 80-tallet, da maksinvare og kapasitet var svært begrenset.

Kvelden blei avsluttet med konserten Score – spelmusik med Sveriges Radios symfoniorkester [kan sees i Norge, tilgjengelig til 6. februar]. Veldig gøy, spesielt de eldre melodiene.

Jimmy Wilhelmsson, også kjent som Spelpappan, var invitert til mellomsnakk mellom programmene. Han fikk ikke sagt alt han hadde på hjertet (det var det for lite tid til), men utbroderer noe mer på sin blogg spelpappan.se.

Har du tid og interesse for spillmusikk, kan jeg anbefale å se programmene.

Legg igjen kommentar