anmeldelse-testNESNintendo

Anmeldelse: Popeye (NES, 1983)

Popeye (NES, 1983)

I 1982 lagde Nintendo spillet Popeye som blei lansert i japanske arkadehaller. Året etter kom Nintendo med Famicom og Popeye var et av lanserings spillene. Spillet var også et av lanserings titlene, da NES kom til Europa i 1986.

Popeye består av tre brett som går om og om igjen helt til du har mistet alle livene dine. Oppgaven din som Popeye (eller Skipper’n som han etter på norsk) er å samle sammen det Olive Oyl (Olivia) slipper ned og dermed redde henne, om det er det du gjør da. Har ikke helt fått tak på det. Hun blir i alle fall glad når du klarer brettet.

I første runde slipper Olivia hjerter som du skal samle sammen. 24 i tallet. Runde to byr på litt musikk. Da er ned noter som skal samles og en strofe som skal fylles. I den tredje runda slipper Olivia bokstavene H, E, L, P og når stigen midt på skipet er bygd opp, har du klart det brettet. Dermed er det tilbake i på det første brettet.

Nå er det jo selvfølgelig ikke så enkelt som bare å samle sammen det Olivia kaster fra seg. Brutus gjør sitt for å hindre deg. Men det er ikke bare å slå til Brutus heller, for det går ikke. Enten får du lure deg unna han eller så kan du benytte deg av blant annet spinat.

Som i mange av de tidligere Nintendo-spillene, kan man velge mellom Game A og Game B. Hvor det første alternativet er det letteste, mens Brutus er enda mer agressiv i alternativ to.

Det er artig å se hvor enkle en del gamle spill er sett i forhold til dagens spill. Popeye som kom i  1983 er et veldig statisk spill. Kun en skjerm hvor alt skjer. Hopper man to år fram i tid, til 1985, så har man lanseringa av Super Mario Bros.. Stor utvikling der altså.

Men i 1983 var dette helt greit. Det var nærmest som å få arkedehallen rett hjem i stua. Og det var mange produsenter som reklamerte akkurat med det. Derfor er det kanskje ikke så rart at spill som Donkey Kong, Mario Bros. og Pinball raskt dukket opp på Famicom/NES.

Popeye er et sånn spill man gjerne spiller litt til for å slå sin egen rekord.

 Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Utgitt: 1983 (Famicom), 1986 (NES Europa)
Kategori: Platform/arcade
Spillerer: 1-2
Platform: Nintendo NES

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar