anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmeldelse: The Legend of Zelda – A Link To the Past (Game Boy Advance)

Dette er del 17 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og Game Boy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side i 2002 og senere på frankeivind.net. Anmeldelsene republiseres nå på denne bloggen til glede for nye lesere. Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Anmeldelsen blei første gang plublisert 3. mai 2003.

The Legend of Zelda: A Link To the Past

The Legend of Zelda - A Link To the Past

Dette er første gang jeg har spilt et Zelda spill og det blir neppe siste gang. Det er var utrolig bra. Har du ikke spilt dette, må du bare gå å kjøpe det med en gang. Du vil ikke bli skuffet.

The Legend of Zelda: A Link to the Past kom er en remake (med noen tillegg) av spillet som kom til Super Nintendo i 1991. Jeg kan vel egenltig ikke merke at dette er et 12 år gammalt spill (selv om det hadde vært fint om Nintendo kunne lage et nytt orginalt GBA spill). Det blir din oppgave som Link og gjennopprette balansen mellom ondt og godt i Hyrule og selvfølgelig redde Zelda som er tatt til fange av Ganondorf. Til å begynne med har du ikke mye utstyr. Et sverd får du ganske tidlig og etterhvert kommer også pil&bue og bomerang blant andre (jeg vil ikke avsløre alt). Du må sloss mot ulike monstre, sample nøkler og åpne dører ved å løse små logiske oppgaver. Greie og varierte oppgaver. Man blir lett sugd inn i spillet og det kan være svært vanskelig å få lagt det fra seg. For man må bare komme litt lenger før man slutter, bare litt til…

Grafikken:
Jeg synes grafikken stort sett er helt grei. Den fungerer bra til dette spillet. Jeg kan ikke sammenlikne dette spillet med SuperNES versjonen, men kan ikke tro at det skal være så store forskjeller. En ulempe med GBA er at det i de like hule kan bli vel mørkt på skjermen slik at man ikke helt ser om det er gulv eller “evigheten” som er foran en. Dette er nok bedre på GBA SP som har innebygd lys.

Lyd:
Musikken setter seg raskt og jeg nynnet med. Det er ulik musikk i spillet som forandrer seg etter hvor du er å gir en ekstra stemning til spillet. Desssuten er det lydeffekter her og der. Link skriker hver gang han svinger sverdet sitt (dette kommer fra Zelda til N64). Mange har, etter det jeg har lest ulike steder på internett, ikke likt dette. Men jeg kan vel egenltig ikke si at jeg har festa meg så mye til akkurat dette. Som i en del andre GBA spill kan lyden bli litt spinkel pga. den innebygde høyttaleren. Jeg vil anbefale bruk av høretelefoner fordi det gir en bedre spillopplevelse. Da har en mulighet til å høre hvor fiender kommer fra.

Spillbarhet:
Spillet har gjort meg til en Zelda-fan. Det er veldig vanskelig å legge fra seg. Det er et stort spill, så du har mange timer spilling foran deg. Kontrollen fungerer også bra.

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar