anmeldelse-testGame Boy AdvanceNintendo

Anmeldelse: Mario Kart Super Circuit (Game Boy Advance)

Dette er del 6 av 18 i mine retro anmeldelser av gamle GameCube og Game Boy Advance spill. Anmeldelsene er tidligere publisert på min gamle Geocities web-side i 2002 og senere på frankeivind.net. Anmeldelsene republiseres nå på denne bloggen til glede for nye lesere.  Alle de gamle spill-anmeldelsene mine finner du samlet under taggen gamlespilltester.

Anmeldelsen blei første gang plublisert 31. mai 2002.

Mario Kart Super Circuit

Mario Kart Super CircuitNintendo har klart det igjen. Mario Kart Super Circuit er alletiders spill, morsomt og samtidig utfordrene. Spillet har alle elementer som gjør dette til en klassikker. De som har spilt Mario Kart på SNES og N64 vil ikke bli skuffet over denne versjonen.

Grafikk:
Grafikken i spillet kan bare beskrives med et ord: NYDELIG. Den er veldig detaljert og det er brukt klare og sterke farger. En nytelse å se på. Det er brukt mode-7 for å få Mario og de andre til å kjøre rundt på banen. Det kan se ut som at banen roterer rundt kjøreren og at ikke kjøreren beveger seg i forhold til banen. Men dette gjør ikke så mye egentlig. Bakgrunnen består som regel av flere lag, så kalt parallax-scrolling, og skyer, fjell og skog beveger seg fint i forhold til hverandre. Dessuten finnes det både en Zeppeliner (med Lugi-logo), en sjørøverskute som skyter med kanon (du kan faktisk bli truffet) og ikke minst solnedgangen på Sunset Wilds-banen. Små og fine detaljer. Så er det jo medalje utdelinga, også den morsom (spesielt hvis du skulle være så uheldig å komme på fjerdeplass).

Lyd:
Dette spillet bør du spille med høretelefoner. Alle baner har sin spesielle melodi, flere av de er ganske fengende og du blir sittende å nynne på dem. Jeg skulle ønske det var en Sound Test i menyen slik at det bare gikk an å høre musikken, men det er det dessverre ikke. Men musikken kan også være et stressende moment. For i siste runde av løpet øker tempoet i musikken og man føler at man må kjøre fortere. I tillegg til musikken er det også lagt inn noen samplinger, også disse er ganske greie.

Spillbarhet:
I utgangspunktet har du 20 ulike baner fordelt på 5 cuper; Mushroom, Flower, Lightning, Star og Special Cup. Etter hvert som du kjører bra og samler nok mynter, åpner du 20 nye baner. Disse er de samme som finnes i Mario Kart på SNES. Altså har du hele 40 baner å spille på. Hver cup kan kjørers med tre ulike vanskelighetsgrader, nemlig 50cc, 100cc og 150cc. Dessuten kan velge mellom 8 kjente Nintendo-figurer; Mario, Luigi, Peach, Toad, Luigi, Donkey Kong, Wario og Bowser. Hver kjører har sine ferdigheter. Noen baner er lettere å kjøre på med enkelte sjåfører, mens de på andre baner ikke er fult så gode.I tillegg til dette kan du kjøre mot dine egne tider eller koble sammen fire GBAer og spille mot venner. Det er mange muligheter og spillet har lang holdbarhet, et spill du bør ha i samlinga di.

This slideshow requires JavaScript.

Legg igjen kommentar